Ciasto Orzechowe
Ciasto orzechowe to Wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 1028 kalorii, 14g białka, oraz 69g tłuszczu każdy. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka wody, mąki, jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ciasto bezglutenowe Pecan Pie z kruszonką Pecan i lukrem Pralinowym, Czas Świętować Z Ciastem-Pear Pear & Pecan Coffee Cake, oraz Ciasto Orzechowo-Rumowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij masło na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie kremowe; stopniowo dodawaj brązowy cukier, dobrze ubijając.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Rozpuścić granulki kawy w 3 łyżkach gorącej wody; wymieszać z mlekiem i wanilią.
Połączyć mąkę, proszek do pieczenia i sól; dodać do mieszaniny masła na przemian z mieszaniną mleka, zaczynając i kończąc mieszaniną mąki. Beat z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Złożyć w orzechach pekan.
Wlać ciasto do natłuszczonej i zalanej mąką 10-calowej patelni z rurką.
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 30 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 do 15 minut; wyjąć z patelni i całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.