Ciasto Morelowo-Migdałowe
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 903 kalorie, 25g białka, oraz 68 g tłuszczu każdy. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka cukru granulowanego, konfitury morelowe, morele kalifornijskie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto Morelowe, Ciasto Z Malinami Migdałowymi, oraz Easy Almond Sour Cream Layer Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ślad 2 (8-calowe) koła na 1 arkuszu pergaminu i trzeci okrąg na drugim arkuszu. Przekręcić arkusze i umieścić na 2 blachy do pieczenia.
Migdały Pulse z 1 1/3 szklanki cukru cukierników w robocie kuchennym, aż bardzo drobno zmielone (mieszanina będzie przypominać piasek), 2 do 3 minut.
Przełożyć do dużej miski i przesiać w pozostałych 2 szklankach cukru cukierniczego, następnie mieszać, aż dobrze się połączą.
Ubij białka z solą w dużej misce z mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż po prostu trzymać miękkie szczyty.
Dodaj trochę cukru granulowanego na raz, ubijając, a następnie zwiększ prędkość do wysokiej i kontynuuj bicie, aż białka utrzymają sztywne, błyszczące szczyty, około 3 minut.
Białka wymieszać z mieszanką migdałową, aż do całkowitego włączenia (ciasto będzie grube), a następnie podzielić ciasto równomiernie między kółkami na blachach do pieczenia (około 1 2/3 szklanek na kółko), wygładzając na 1/2-cala-grube rundy.
Odstawić okrągłe, Odkryte, w temperaturze pokojowej, aż wierzchołki nie będą już lepkie i utworzy się lekka skorupa, około 30 minut.
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 149°.
Upiec warstwy makaronika, zmieniając pozycję arkuszy do pieczenia w połowie gotowania, aż makaroniki będą ostre, a krawędzie ledwo bladoniebieskie, około 25 minut. Wyłączyć piekarnik i niech makaroniki stać w piekarniku 10 protokół. Ostudzić całkowicie na blachach do pieczenia na stojakach, około 1 godziny.
Suszone morele dusić w wodzie w 2-do 3-quart ciężki rondel, odkryte, na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż morele są bardzo miękkie i większość cieczy odparowuje, około 15 minut. Wymieszać konfitury, a następnie całkowicie ostudzić.
Migdały ciepła w 12-calowej suchej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż migdały są gorące, ale jeszcze nie kolorowe, o 2 protokół.
Dodaj cukier cukierniczy i kontynuuj gotowanie, mieszając i podrzucając, aż migdały zostaną lekko upieczone, a szkliwo cukru zostanie karmelizowane, około 3 minut. Natychmiast przenieść migdały do dużego arkusza folii i rozprowadzić na 1 warstwę widelcem. Całkowicie fajne.
Tuż przed podaniem ubij mascarpone, śmietanę i Amaretto oczyszczonymi ubijakami ze średnią prędkością, aż będą gęste i gładkie, około 2 minut. Rezerwa 1/4 szklanki pralinek migdały, a następnie złożyć resztę do śmietany.
Na talerz położyć 1 warstwę makaronu i rozprowadzić jedną trzecią kompot (ok. 1/2 szklanki), a następnie na wierzch rozprowadzić jedną czwartą kremu mascarpone (ok. 3/4 szklanki). Wykonać kolejną warstwę z drugim makaronem w ten sam sposób. Posypać pozostałym makaronem, pozostałym kompotem i pozostałą śmietaną (1 1/2 szklanki), następnie posypać zastrzeżonymi pralinowymi migdałami.
* Warstwy makaronu można wykonać 2 dni wcześniej i przechowywać w hermetycznym pojemniku, warstwowym między papierem pergaminowym, w temperaturze pokojowej.* Kompot morelowy można przygotować 5 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.* Pralinki migdały mogą być wykonane 1 tydzień wcześniej i przechowywane w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.