Ciasto miodowe z miodem migdałowym crunch

Ciasto miodowe z miodem migdałowym crunch
Need a deser wegetariański lacto ovo? Ciasto miodowe z miodem migdałowym crunch może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 471 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 91 centów za porcję. Mieszanka mąki, jajka, zmielone migdały i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 49 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 35%. Ciasto Miodowo-Migdałowe Crunch, Ciasto orzechowe Crunch z kumkwatem miodowym, oraz Ciasto Lodowe Migdałowe Crunch są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Nasmarować 900g / 2LB Bochenek cyny i linii z paskiem pieczenia pergamin, który zwisa każdy koniec to pomoże Ci podnieść ciasto się, gdy jest gotowane.
3
Masło, miód, cukier puder, zmielone migdały, mąka, proszek do pieczenia, wodorowęglan i jogurt przekładamy do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miękkie Masło Do Wysmarowania ForemekMiękkie Masło Do Wysmarowania Foremek
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Cukier CasterCukier Caster
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
4
Białka umieścić w innej małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodać żółtko i całe jajko wraz z pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
6
Ubij białka na sztywno, a następnie włóż elektryczny trzepak do drugiej miski składników i ubijaj, aż będą gładkie. Wymieszaj jedną trzecią białek, a resztę delikatnie złóż drewnianą łyżką. Wymieszać w przygotowanej puszce, rozsypać na płatkach migdały i piec przez 55 minut na środkowej półce piekarnika, aż uzyska złoty kolor i włożony do środka szaszłyk wyjdzie czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Wyjąć ciasto z piekarnika. Szybko skropić 2 łyżki miodu i roztrzepać niewielką szczyptą drobnej soli. Włóż z powrotem do piekarnika na 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól DrobnaSól Drobna
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Wyjąć z piekarnika, skropić 2 łyżkami miodu, a następnie schłodzić w blasze na drucianym stojaku. Uwolnij przyklejone migdały z okolic krawędzi za pomocą noża; następnie, używając zwisów pergaminowych, ostrożnie podnieś ciasto z puszki. Jedz w plastrach, skropione odrobiną dodatkowego miodu, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Ciasto miodowe w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn