Ciasto miodowe z miodem migdałowym crunch
Need a deser wegetariański lacto ovo? Ciasto miodowe z miodem migdałowym crunch może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 471 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 91 centów za porcję. Mieszanka mąki, jajka, zmielone migdały i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 49 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 35%. Ciasto Miodowo-Migdałowe Crunch, Ciasto orzechowe Crunch z kumkwatem miodowym, oraz Ciasto Lodowe Migdałowe Crunch są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Nasmarować 900g / 2LB Bochenek cyny i linii z paskiem pieczenia pergamin, który zwisa każdy koniec to pomoże Ci podnieść ciasto się, gdy jest gotowane.
Masło, miód, cukier puder, zmielone migdały, mąka, proszek do pieczenia, wodorowęglan i jogurt przekładamy do dużej miski.
Białka umieścić w innej małej misce.
Dodać żółtko i całe jajko wraz z pozostałymi składnikami.
Ubij białka na sztywno, a następnie włóż elektryczny trzepak do drugiej miski składników i ubijaj, aż będą gładkie. Wymieszaj jedną trzecią białek, a resztę delikatnie złóż drewnianą łyżką. Wymieszać w przygotowanej puszce, rozsypać na płatkach migdały i piec przez 55 minut na środkowej półce piekarnika, aż uzyska złoty kolor i włożony do środka szaszłyk wyjdzie czysty.
Wyjąć ciasto z piekarnika. Szybko skropić 2 łyżki miodu i roztrzepać niewielką szczyptą drobnej soli. Włóż z powrotem do piekarnika na 5 minut więcej.
Wyjąć z piekarnika, skropić 2 łyżkami miodu, a następnie schłodzić w blasze na drucianym stojaku. Uwolnij przyklejone migdały z okolic krawędzi za pomocą noża; następnie, używając zwisów pergaminowych, ostrożnie podnieś ciasto z puszki. Jedz w plastrach, skropione odrobiną dodatkowego miodu, jeśli chcesz.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Ciasto miodowe w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "