Ciasto Miodowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta miodowego. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 1,34 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 488 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu. Mieszanka mąki, proszku do pieczenia, miodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. 315 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Bezglutenowy miodowy placek kukurydziany z kompot truskawkowy + MIODOWA bita śmietana, Ciasto miodowo-orzechowe z miodowo-orzechowym karmelem, oraz Ciasto czekoladowo-miodowe z polewą czekoladowo-miodową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla ciasta: wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Patelnia z rurką szczotkową z olejem.
Połącz cynamon, goździki, ziele angielskie i imbir w dużej misce. Wymieszać z gorącą kawą. Odstawić i ostudzić do temperatury pokojowej. Skórkę pomarańczy wcierać w granulowany cukier, aż cukier będzie wilgotny i nie pozostanie Żadna skórka.
Dodać brązowy cukier i wymieszać do połączenia.
Mąkę i sól ubić w średniej misce.
Dodaj 1 1/4 szklanki miodu, 1 szklanka oleju, cydr i whisky do mieszanki kawy i ubijać, aby połączyć.
Z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, ubić razem jajka i mieszaninę cukru w dużej misce, aż dobrze połączone, o 3 protokół. Zmniejsz prędkość do niskiej, następnie dodaj mieszaninę miodu i wymieszaj aż do wymieszania, około 1 minuty.
Dodać mieszaninę mąki i wymieszać tylko do połączenia.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni (ciasto będzie cienkie) i piec, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 1 godziny.
Przenieś do stojaka i ostudzić ciasto na patelni 15 minut, a następnie odwróć bezpośrednio na stojak i ostudzić całkowicie, około 1 godziny.
Do glazury: ciepłe pozostałe 3/4 szklanki miodu w kuchence mikrofalowej lub małym rondlu.
Umyć boki ciasta, a następnie skropić pozostały miód na torcie.