Ciasto Migdałowe

Ciasto Migdałowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta migdałowego. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 266 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ekstraktu migdałowego, blanszowane migdały, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Noworoczne Ciasto Migdałowe (Good Luck Cake), Ciasto czekoladowe z nadzieniem kokosowym-AKA: migdałowy tort radości! # BundtaMonth, oraz Ciemna czekolada migdałowy tort z czekoladą migdałowy serek Fr dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Migdały drobno zmielić w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Mikserem elektrycznym ubijamy żółtka na gładki blady krem. Beat in the zests i migdałowextract.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
3
Dodać zmielone migdały i bardzo dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka MigdałowaMączka Migdałowa
4
Czystymi ubijakami ubijamy białka w dużej bowluntil sztywne szczyty. Złóż je do jajka i migdałówmieszać (mieszanina jest gruba, tak, że trzeba będzie obrócić się nieco na białka jaja).
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
JajkoJajko
5
Nasmarować 11-calową patelnię sprężynową, najlepiej nieprzywierającą, masłem i odkurzyć mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
6
Wlać ciasto i piec w rozgrzanym 177° przez 40 minut, lub aż poczuje jędrne w dotyku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Niech ostygnie, zanim okaże się.
8
Tuż przed podaniem polej wierzch ciasta cukrem cukierniczym. Albo, jeśli chcesz, wyciąć krzyż św. Jakuba z papieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
9
Umieść go na środku ciasta iduś ciasto cukrem cukierniczym, a następnie usuń papier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
10
Wariacje
11
Dodaj 1 łyżeczkę cynamonu do żółtka i mieszaniny migdałów.* Majorka ma podobne ciasto migdałowe zwane gató d ' Ametla, które jest aromatyzowane startą skórką z 1 cytryny, 1 łyżeczką cynamonu i czasami kilkoma kroplami ekstraktu waniliowego.* W Nawarze ciasto jest pokryte dżemem morelowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Dżem MorelowyDżem Morelowy
CynamonCynamon
żółtko Jajażółtko Jaja
MigdałyMigdały
12
Wydrukowano za zgodą the Food of Spain przez Claudia Roden, © 2011 Ecco, imprint Harper
13
Collins
14
Wydawcy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Magazyn