Ciasto Migdałowe

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta migdałowego. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 266 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ekstraktu migdałowego, blanszowane migdały, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Noworoczne Ciasto Migdałowe (Good Luck Cake), Ciasto czekoladowe z nadzieniem kokosowym-AKA: migdałowy tort radości! # BundtaMonth, oraz Ciemna czekolada migdałowy tort z czekoladą migdałowy serek Fr dla podobnych receptur.
Instrukcje
Migdały drobno zmielić w robocie kuchennym.
Mikserem elektrycznym ubijamy żółtka na gładki blady krem. Beat in the zests i migdałowextract.
Dodać zmielone migdały i bardzo dobrze wymieszać.
Czystymi ubijakami ubijamy białka w dużej bowluntil sztywne szczyty. Złóż je do jajka i migdałówmieszać (mieszanina jest gruba, tak, że trzeba będzie obrócić się nieco na białka jaja).
Nasmarować 11-calową patelnię sprężynową, najlepiej nieprzywierającą, masłem i odkurzyć mąką.
Wlać ciasto i piec w rozgrzanym 177° przez 40 minut, lub aż poczuje jędrne w dotyku.
Niech ostygnie, zanim okaże się.
Tuż przed podaniem polej wierzch ciasta cukrem cukierniczym. Albo, jeśli chcesz, wyciąć krzyż św. Jakuba z papieru.
Umieść go na środku ciasta iduś ciasto cukrem cukierniczym, a następnie usuń papier.
Dodaj 1 łyżeczkę cynamonu do żółtka i mieszaniny migdałów.* Majorka ma podobne ciasto migdałowe zwane gató d ' Ametla, które jest aromatyzowane startą skórką z 1 cytryny, 1 łyżeczką cynamonu i czasami kilkoma kroplami ekstraktu waniliowego.* W Nawarze ciasto jest pokryte dżemem morelowym.
Wydrukowano za zgodą the Food of Spain przez Claudia Roden, © 2011 Ecco, imprint Harper