Ciasto marmurowe II
Marble Cake II wymaga mniej więcej 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 628 kalorii. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz sodę oczyszczoną, jajka, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Marmurowe babeczki z marmurowym lukrem serowym, Ciasto Marmurowe, oraz Ciasto Marmurowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 10-calowa patelnia rurowa. Mąkę, sodę oczyszczoną i sól przesiać. Odstawić.
W dużej misce, śmietany razem skrócenie i cukru, aż lekkie i puszyste. Ubić jajka po kolei, następnie wymieszać z wanilią. Ubij mieszankę mąki na przemian z maślanką, mieszając tylko do momentu włączenia.
Połowę ciasta wlać do przygotowanej patelni. Sos czekoladowy zmiksować z pozostałym cieście.
Wlej mieszaninę czekolady na wierzch innego ciasta i złóż delikatnie łopatką, aby uzyskać efekt marmuru.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 60 do 70 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Pozostaw do ostygnięcia na patelni na 10 minut, a następnie odwróć się na stojaku z drutu i całkowicie ostudź.