Ciasto marchewkowe Big Billa

Ciasto marchewkowe Big Billa
Ten wegetariański przepis służy 9 i kosztuje 1,15 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 662 kalorie. 18 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz mąkę uniwersalną, masło, sodę oczyszczoną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tort Billa Yossesa Z Czarnego Lasu, Duże i puszyste pieczone naleśniki z maślanką, oraz Ciasto Marchewkowe Z Sokiem Z Marchwi dla podobnych receptur.

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 duża paczka chipsów tortilla o smaku limonki1 duża paczka chipsów tortilla o smaku limonki2warzywo (np. szpinak)2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone2warzywo (np. szpinak)1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestarte marchewki (około 9 marchewek, można je zetrzeć w robocie kuchennym wyposażonym w rozdrabniacz lub użyć tarki pudełkowej)starte marchewki (około 9 marchewek, można je zetrzeć w robocie kuchennym wyposażonym w rozdrabniacz lub użyć tarki pudełkowej)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniony kokos (opcjonalnie)rozdrobniony kokos (opcjonalnie)227papryka habaneroserek śmietankowy, temperatura pokojowaserek śmietankowy, temperatura pokojowa4larges(częściowo & )(częściowo & )2warzywo (np. szpinak)cynamon mielonycynamon mielony1porcja startego parmezanuświeży sok z cytryny lub 1/2 łyżeczki czystego ekstraktu z cytryny (pominęłam to i zastąpiłam 1/2 łyżeczki czystego ekstraktu z wanilii)świeży sok z cytryny lub 1/2 łyżeczki czystego ekstraktu z cytryny (pominęłam to i zastąpiłam 1/2 łyżeczki czystego ekstraktu z wanilii)1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniony kokos (słodzony lub niesłodzony)rozdrobniony kokos (słodzony lub niesłodzony)8Spód: okruszki z herbatników grahamkij niesolonego masła, w temperaturze pokojowejkij niesolonego masła, w temperaturze pokojowej2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekane orzechy włoskie lub orzechy pekangrubo posiekane orzechy włoskie lub orzechy pekan1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewilgotne, pulchne rodzynki (ciemne lub złote) lub suszone żurawinywilgotne, pulchne rodzynki (ciemne lub złote) lub suszone żurawiny
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia7
Magazyn