Ciasto Lemoniada II
Lemonade Cake II może być właśnie tym przepisem bez nabiału , którego szukałeś. Za 58 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 400 kalorii . Ten przepis jest dla 10 osób. 29 osób uznało ten przepis za przepyszny i sycący. Ten przepis z Allrecipes wymaga jajek, koncentratu lemoniady, wody i cukru. Dobrze sprawdza się jako deser. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 32% . Ta ocena nie jest tak imponująca. Podobne przepisy obejmują Lemonade Bundt Cake , Blackberry Smash Pink Lemonade Pops i Spiked Watermelon lemonade .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Natłuść i posyp mąką jedną 10-calową foremkę do pieczenia.
Rozpuść żelatynę cytrynową we wrzącej wodzie. Odstaw.
Wymieszaj mieszankę do ciasta, olej roślinny i jajka.
Dokładnie wymieszaj, dodaj żelatynę i ubijaj przez 5 minut.
Wlać ciasto do przygotowanej formy.
Piecz w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 1 godzinę. Gdy ciasto jest jeszcze ciepłe i w formie, nakłuj je zębami widelca. Następnie polej ciasto polewą lemoniadową.
Pozostaw ciasto do całkowitego ostygnięcia przed wyjęciem z formy.
Rozmrożoną lemoniadę połącz z białym cukrem i dokładnie wymieszaj.