Ciasto kukurydziane w kolumbijskim stylu (Envueltos de Chocolo)
Kolumbijskie ciasto kukurydziane (Envueltos de Chocolo) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.66 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 507 kalorii. Ten przepis z moich kolumbijskich przepisów ma 143 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać masło, ser, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lapingachos (Kolumbijskie Ciasta Ziemniaczane), Tortas de Pescado Seco (Colombian-Style solone ciasta z dorsza), oraz Torta de Choclo (kolumbijskie ciasto kukurydziane) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń łuski i zapisz do owijania.
Odetnij ziarna kukurydzy z kolby.
Umieść kukurydzę, masło, jajka, cukier, sól i 1 szklankę sera w maszynce.
Wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.Dla każdego ciasta ułóż 2 łuski kukurydzy na powierzchni roboczej. Podzielić mieszaninę kukurydzy równomiernie i umieścić w środku łuski.
Obróć łuski kukurydzy tak, aby nadzienie było całkowicie zamknięte. Skręć i związać końce.Przygotuj garnek z wodą do gotowania na parze. Ciasto na parze, przykryte, w koszu przez 1 godzinę.
Podawać z tartym serem na wierzchu.