Ciasto Kokosowo-Dyniowe Z Szyfonem
Jedna porcja zawiera 439 kalorii, 6G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, mielony cynamon, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Kokosowo-Dyniowe Z Szyfonem, Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, oraz Kokosowe Ciasto Szyfonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij razem mleko i żelatynę w 3-qt. rondel; odstawić na 1 minutę. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, 1 minutę lub aż żelatyna się rozpuści. Wymieszać z dynią, 4 składniki, żółtka i 1/2 szklanki cukru. Gotować, stale mieszając, 5 do 7 minut lub aż lekko zgęstnieje. (Nie gotować.)
Przenieść do miski; schłodzić 40 minut lub do temperatury pokojowej, mieszając w połowie.
W międzyczasie, umieścić kokosa w jednej warstwie na blasze do pieczenia, i piec w 350 przez 8 do 10 minut lub aż złoty, mieszając od czasu do czasu.
Wymieszać razem okruchy krakersów graham, masło, 1 łyżka. cukier i 1 szklanka kokosa. Naciśnij mieszaninę do 10-calowego talerza ciasta. Zamrozić 10 minut lub do momentu, aż będzie gotowy do użycia.
Ubij białka z dużą prędkością za pomocą wytrzymałego elektrycznego miksera stojącego, używając nasadki trzepaczki, 8 minut lub do uzyskania miękkich szczytów.
Dodać 1/4 szklanki cukru i ubić 2 do 3 minut lub aż sztywne szczyty tworzą.
Stopniowo składaj białka w mieszaninę dyni.
Wlać do skorupy. Chill 2 godziny lub do zestawu.
Ubij śmietanę i wanilię ze średnią prędkością od 1 do 2 minut lub do uzyskania miękkich pików.
Dodaj pozostałe 6 łyżek. cukier, i beat 1 do 2 minut lub aż sztywne szczyty tworzą. Top ciasto z mieszaniny śmietany i pozostałe 1/4 szklanki kokosa.