Ciasto kawowo-czekoladowe z lukrem Mocha-Mascarpone
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 715 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 99 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ser mascarpone, cukier, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Espresso-ciasto czekoladowe z białą czekoladą-lukier Mascarpone, Ciasto Bananowo-Czekoladowe Z Lukrem Mocha, oraz Ciasto bananowe z lukrem Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść stojak na środku piekarnika; rozgrzej do 163°. Obficie masło two9-calowe patelnie do ciast z 2-calowymi bokami; pył z mąką, wyciągając nadmiar.Dno garnków z pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Piekarnik
2
Przesiać 2 szklanki mąki tortowej, kakao, bakingsoda i sól do średniej miski. Używając elektrycznego miksera, ubijaj masło w dużej bowluntil smooth.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Tortowa
Masło
Kakao W Proszku
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Winegret Z Wermutu
3
Dodać brązowy cukier i beatuntil dobrze wymieszane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
4
Addeggs 1 na raz, bicie dobrze po kaźdymaddycja.
5
Wymieszać z wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
6
Dodać mieszankę mąki w 3 dodatkach na przemian z maślanką w 2 dodatkach, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu. Stopniowo dodawać gorące espresso-watermixture, ubijając aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Mąka Uniwersalna
7
Podziel ciasto między Patelnie; smoothtops.
8
Piec ciasta, aż tester włożony docentrum wychodzi czysty, około 40 minut.Fajne ciasta w patelniach na stojaku 15 minut. Runmall nóż po bokach patelni do poluzowania. Odwróć ciasta na stojaki; podnieś Patelnie i usuń pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Nóż
9
Umieść wirerack na szczycie każdego ciasta; Odwróć ponownie, aby górna część była do góry. Całkowicie fajne. DO AHEAD: Canbe wykonane 1 dzień do przodu. Zawiń każde ciasto w plastik i przechowuj w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
1
Miskę przesiać kakao w proszku, dodać espresso w proszku. Doprowadzić 1cup śmietany zagotować w małym rondelku. Slowly cream over kakao mieszaniny, ubijanienietylko kakao jest całkowicie rozpuszczony, ok.1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO Instant
Kakao W Proszku
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Winegret Z Wermutu
2
Dodać 1/2 szklanki śmietany i cukru; cukier stiruntil rozpuszcza. Schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 2 godziny. DO przodu: może być wykonany 1 dzień. Przykryć; przechowywać schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Cukier
3
Dodaj mascarpone do schłodzonej kokosówki. Za pomocą miksera elektrycznego, pokonać na lowspeed aż mieszane i gładkie. Zwiększ prędkość do średniej wysokości; ubijaj, aż powstanie mieszanka o grubych i średnio twardych Szczytach, gdy beatery zostaną podniesione, około 2 minut (nie rozgrzewaj się, bo mieszanina się skrzepnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mascarpone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
4
Używając szczotki do ciast, zetrzyj okruchy z ciast.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
5
Ułożyć 1 warstwę ciasta, od góry do góry, na talerzu. Łyżka 13/4 szklanki lukier w dollopsover górnej części ciasta. Używając szpatułki przesuniętej, rozprowadź lukier na krawędziach. Wierzch warstwą secondcake, od góry do góry, naciskając, aby przylegać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
6
Rozłóż cienką warstwę lukru na wierzchu ispód ciasta. Wyluzuj 10 minut. Za pomocą offsetspatula, rozłożyć pozostały lukier na wierzchui boki ciasta, wirując dekoracyjnie. Topz czekoladowymi lokami, w razie potrzeby. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć cakedome; chill.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe Loki
Lukier
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
7
Odstawić w temperaturze pokojowej20 minut przed podaniem.
8
* Włoski ser twarogowy; sprzedawany w wielu supermarketach i na rynkach włoskich.