Ciasto kawowo-czekoladowe z lukrem Mocha-Mascarpone

Ciasto kawowo-czekoladowe z lukrem Mocha-Mascarpone
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 715 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 99 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ser mascarpone, cukier, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Espresso-ciasto czekoladowe z białą czekoladą-lukier Mascarpone, Ciasto Bananowo-Czekoladowe Z Lukrem Mocha, oraz Ciasto bananowe z lukrem Mascarpone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika; rozgrzej do 163°. Obficie masło two9-calowe patelnie do ciast z 2-calowymi bokami; pył z mąką, wyciągając nadmiar.Dno garnków z pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Przesiać 2 szklanki mąki tortowej, kakao, bakingsoda i sól do średniej miski. Używając elektrycznego miksera, ubijaj masło w dużej bowluntil smooth.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka TortowaMąka Tortowa
MasłoMasło
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodać brązowy cukier i beatuntil dobrze wymieszane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
4
Addeggs 1 na raz, bicie dobrze po kaźdymaddycja.
5
Wymieszać z wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
6
Dodać mieszankę mąki w 3 dodatkach na przemian z maślanką w 2 dodatkach, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu. Stopniowo dodawać gorące espresso-watermixture, ubijając aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Podziel ciasto między Patelnie; smoothtops.
8
Piec ciasta, aż tester włożony docentrum wychodzi czysty, około 40 minut.Fajne ciasta w patelniach na stojaku 15 minut. Runmall nóż po bokach patelni do poluzowania. Odwróć ciasta na stojaki; podnieś Patelnie i usuń pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
9
Umieść wirerack na szczycie każdego ciasta; Odwróć ponownie, aby górna część była do góry. Całkowicie fajne. DO AHEAD: Canbe wykonane 1 dzień do przodu. Zawiń każde ciasto w plastik i przechowuj w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
1
Miskę przesiać kakao w proszku, dodać espresso w proszku. Doprowadzić 1cup śmietany zagotować w małym rondelku. Slowly cream over kakao mieszaniny, ubijanienietylko kakao jest całkowicie rozpuszczony, ok.1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać 1/2 szklanki śmietany i cukru; cukier stiruntil rozpuszcza. Schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 2 godziny. DO przodu: może być wykonany 1 dzień. Przykryć; przechowywać schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CukierCukier
3
Dodaj mascarpone do schłodzonej kokosówki. Za pomocą miksera elektrycznego, pokonać na lowspeed aż mieszane i gładkie. Zwiększ prędkość do średniej wysokości; ubijaj, aż powstanie mieszanka o grubych i średnio twardych Szczytach, gdy beatery zostaną podniesione, około 2 minut (nie rozgrzewaj się, bo mieszanina się skrzepnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
4
Używając szczotki do ciast, zetrzyj okruchy z ciast.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
5
Ułożyć 1 warstwę ciasta, od góry do góry, na talerzu. Łyżka 13/4 szklanki lukier w dollopsover górnej części ciasta. Używając szpatułki przesuniętej, rozprowadź lukier na krawędziach. Wierzch warstwą secondcake, od góry do góry, naciskając, aby przylegać.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
6
Rozłóż cienką warstwę lukru na wierzchu ispód ciasta. Wyluzuj 10 minut. Za pomocą offsetspatula, rozłożyć pozostały lukier na wierzchui boki ciasta, wirując dekoracyjnie. Topz czekoladowymi lokami, w razie potrzeby. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć cakedome; chill.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Odstawić w temperaturze pokojowej20 minut przed podaniem.
8
* Włoski ser twarogowy; sprzedawany w wielu supermarketach i na rynkach włoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn