Ciasto kawowe z cynamonem
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na śniadanie, więc wypróbuj Cinnamon Swirl Coffeecake. Ten przepis pozwala na przygotowanie 16 porcji, każda zawiera 249 kalorii , 4 g białka i 9 g tłuszczu . Za 87 centów za porcję przepis ten pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka śmietany, zamiennika jajek, masła i kilku innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w sedno. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Podobne przepisy to Maple Walnut Coffeecake , Cinnamon Swirl Bagels with Honey Walnut Cream Cheese i Simply Amazing Cinnamon Swirl Wheat Bread .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj nieprzywierającą formę bundt sprayem do pieczenia. Odstaw.
Przesiej mąkę do ciasta, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną do średniej wielkości miski; odstaw. W dużej misce ubij masło mikserem elektrycznym.
Dodaj słodzik granulowany SPLENDA® i jajko. Ubijaj, aż masa będzie gładka.
Dodaj zamiennik jajka i wanilię. Ubijaj krótko, aby połączyć.
Dodaj mus jabłkowy i połowę śmietany. Ubijaj, aż masa będzie gładka.
Dodaj przesianą mieszankę mąki i ubijaj na średnich obrotach, aż do uzyskania gładkiej masy.
Dodaj pozostałą śmietanę i mieszaj, aż się połączą i ciasto będzie jednolite. Odstaw.
Włóż 1/4 ciasta do małej miski.
Dodaj brązowy cukier i cynamon. Dobrze wymieszaj.
Włóż połowę pozostałego ciasta do przygotowanej formy. Nałóż nadzienie. Zakręć nożem. Nałóż pozostałe ciasto.
Piecz przez 50–60 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka ciasta będzie czysta.