Ciasto Kawowe Jagodowe
Ciasto kawowe z jagodami może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na śniadanie. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 7 g tłuszczu i łącznie 151 kalorii. Ten przepis służy 14 osobom. Za 35 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wystarczy mieszanka proszku do pieczenia, cukru pudru, cukru i kilku innych składników, aby przepis był tak pyszny. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 16%, to danie nie jest tak wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Blueberry Boy Bait {Jagodowe ciasto kawowe}, Najlepsze ciasto kawowe z jagodami i Ciasto kawowe z jagodami.
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło i cukier na kruszonkę, około 2 minut. Wbić jajko, substytut jajka i wanilię.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; dodawać do masy jajecznej na zmianę ze śmietaną. Włóż jagody.
Powłoka 10-calowa. Karbowana patelnia rurowa ze sprayem kuchennym i posypana mąką. Połowę ciasta wyłóż na przygotowaną patelnię.
Połącz cukier i cynamon; posypać połową ciasta. Powtórz warstwy.
Piec w temperaturze 350° przez 40-50 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut, a następnie wyjmujemy z formy na kratkę, aby całkowicie ostygły. Posyp cukrem cukierniczym.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Porto i Moscato d'Asti to moje ulubione ciasta kawowe. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Taittinger Brut La Francaise z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Taittinger Brut La Francaise]()
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.