Ciasto Karmelowo-Migdałowe Poke
Ciasto karmelowo-migdałowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 298 kalorii, 5G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 18 i kosztuje 52 grosze za porcję. Jeśli masz nieskażone migdały, wodę, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto marchewkowe Poke Ciasto z solonym karmelem Cynamonowa glazura, Ciasto Czekoladowo-Karmelowe Poke, oraz Ciasto Karmelowo-Jabłkowe Poke.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewamy do 177°. patelnia 13x9 cali ze skracaniem. Dodać ciasto wymieszać zgodnie z zaleceniami na polu, za pomocą wody, 1/2 szklanki masła i jaj.
Równomiernie rozprowadzić ciasto na patelni.
Piec 45 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić w patelni na stojaku chłodzącym 30 minut.
W rondlu 2-ćwiartkowym rozgrzać śmietanę, brązowy cukier i 1/4 szklanki masła do zagotowania na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować na wolnym ogniu około 15 minut, często mieszając, aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; wymieszać wanilią. Lekko schłodzić.
Poke ciepłe ciasto każdy cal z uchwytem drewnianej łyżki. Powoli wlać skondensowane mleko na ciasto.
Odstawić, aż mleko zostanie wchłonięte do ciasta, około 5 minut. Powoli skropić większością sosu karmelowego, lekko wciskając w otwory.
Skropić pozostałym sosem karmelowym. Całkowicie fajne. W małej misce do mikrofalówki, lukier mikrofalowy na wysokie 10 do 15 sekund.
Pokrój na 6 rzędów po 3 rzędy.