Ciasto kakaowe Charlotte
Need a deser wegetariański? Ciasto kakaowe Charlotte może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 451 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kakao w proszku, sól, cukier puder i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto kakaowo-marchewkowe z kruszonką kakaową, Ciasto kakaowo-marchewkowe z kruszonką kakaową, oraz Charlotte Royale (Aka Brain Cake) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tłuszcz i mąka 9-na 13-calowej patelni do pieczenia; odstawić.
W dużej misce, śmietany razem granulowany cukier i 3/4 szklanki masła.
Dodaj jajka, maślankę i 1 łyżeczkę wanilii i ubijaj, aż dobrze się wymieszasz.
W małej misce, ubić 1/4 szklanki kakao w 1 szklance wrzącej wody.
Dodać do mieszaniny cukru i ubić, aby wymieszać. W średniej misce połączyć mąkę, sól, sodę oczyszczoną i cynamon.
Dodaj do mieszaniny cukier-kakao i ubić na małej prędkości, aby dokładnie połączyć.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni do pieczenia.
Piec 25 do 30 minut, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
W 2-quart patelni na dużym ogniu, ubij razem pozostałe 1/4 szklanki kakao i mleka i doprowadzić do wrzenia.
Wyjąć z ognia i dodać pozostałą 1/4 szklanki masła, pokroić na małe kawałki i mieszać do rozpuszczenia.
Wymieszać z cukrem pudrem i pozostałą 1 łyżeczką wanilii.
Wymieszać na gładką masę. Wymieszać pekan (jeśli używasz).
Wlać mieszaninę na jeszcze ciepłe ciasto.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.