Ciasto Jogurtowe Jagodowe
Jagodowe ciasto jogurtowe może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 328 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 10. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Mieszanka smaku klon, jajka, jogurt waniliowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Grecki Jogurt Jagodowy Ciasto Cytrynowe, Meyer Lemon-Greek Yogurt Pound Cake with White Chocolate-Greek Yogurt Topping, oraz Ciasto Jogurtowe Klonowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smarować i mąkę 10-calową karbowaną patelnię z rurką (taką jak Bundt®).
Wymieszać ciasto wymieszać i brązowy cukier razem w misce; dodać jogurt, mus jabłkowy, woda, olej roślinny, jajka, smak klonowy, i cynamon. Bij na małej prędkości za pomocą elektrycznego miksera ręcznego, aż do wymieszania. Zeskrobać miskę i pokonać na średniej prędkości przez 4 Więcej minut.
Wrzuć jagody z wystarczającą ilością cynamonu, aby równomiernie odkurzyć każdą jagodę w misce. Zagnieść jagody na ciasto.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta, 55 do 60 minut.
Pozostaw do ostygnięcia na patelni przez 10 minut, a następnie odwróć się na stojaku z drutu, aby całkowicie ostygnąć. Pył z cukrem cukierniczym.