Ciasto Jagodowo-Cytrynowe
Blueberry Lemon Pound Cake może być tylko deser, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 421 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.44 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka jagód, soli, maślanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Cytrynowo-Jagodowe, Ciasto Cytrynowo-Jagodowe, oraz Ciasto Cytrynowo-Jagodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. patelnia z masłem i mąką. W małej misce, ubić razem mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól; odstawić.
W dużej misce, ubić razem masło i cukier drewnianą łyżką, aż światło i kremowy, o 4 protokół. Ubić jajka, jeden po drugim, następnie ekstrakt waniliowy, Sok z cytryny i skórkę z cytryny.
Dodać maślankę i ubić aż do połączenia.
Dodaj mieszaninę mąki do miski i beat aż włączone. Delikatnie złóż jagody do ciasta.
Wlać ciasto do przygotowanego bochenka i piec, aż złoty i tester ciasta włożony do środka wychodzi czysty, około 50 minut.
Ostudzić 10 minut na patelni, a następnie włączyć do stojaka drucianego, aby zakończyć chłodzenie.