Ciasto Jabłkowo-Jagodowe
Ciasto Jabłkowo-Berry Crumb Pie może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka, 23 g tłuszczu i łącznie 537 kalorii. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 98 centów za porcję. Ten przepis przygotowało 30 osób i zrobi go ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga mielonego cynamonu, soku z cytryny, masła i szybko gotujących się płatków owsianych. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 32%, to danie nie jest tak wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Ciasto z kruszonką z rabarbarem i Ciasto z jabłkami, Ciasto z kruszonką z potrójnymi jagodami i Ciasto z kruszonką Black 'n' Blue Berry.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375°. W dużej misce połącz płatki owsiane, mąkę, brązowy cukier i masło; odłożyć 3/4 szklanki do posypania. Wciśnij pozostałą mieszaninę na spód i boki natłuszczonej formy o średnicy 9 cali. talerz do ciasta.
Piec 13-17 minut lub do momentu lekkiego zrumienienia.
W drugiej misce połącz nadzienie do ciasta, żurawinę, sok z cytryny i cynamon. Włóż łyżką do skorupy.
Posyp zarezerwowaną mieszanką owsianą.
Piec 25-30 minut lub do momentu, aż polewa lekko się zarumieni. Studzimy na drucianej kratce.
Podawać z lodami według uznania.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce to świetny wybór na ciasto. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Marques de Caceres Cava. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Marques de Caceres Cava]()
Marques de Caceres Cava
Jasnosłomkowy kolor ożywiony drobnymi bąbelkami. Bukiet owoców cytrusowych z nutami brioszki. W ustach urocze i okrągłe, o orzeźwiającej, zrównoważonej strukturze. Żywy finisz, który podkreśla delikatne bąbelki. Orzeźwiający aperitif, Cava dobrze komponuje się z rybami i owocami morza, makaronami, ryżem, pikantnymi potrawami, kuchnią azjatycką i wszelkiego rodzaju deserami.