Ciasto Jabłkowe Ricotta
Ten przepis służy 24 i kosztuje 33 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 241 kalorii. 10 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Udaj się do sklepu i odebrać jabłka, jajka, ciasto mix, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Kawowe Z Jabłkami Ricotta, Ricottan ciasto jabłkowe z jabłecznikiem-Klonowa glazura, oraz Pizza Sara Apple & Ricotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Wymieszać mąkę, brązowy cukier i 1/2 łyżeczki. cynamonu w średniej misce.
Pokroić na maśle, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy; odstawić.
Wymieszaj ciasto, ser ricotta, jajka, wodę, olej i pozostałą 1 łyżeczkę. cynamon w dużej misce z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości tylko do zwilżenia. Beat na średniej prędkości 2 minuty.
Wlać na wysmarowaną i posmarowaną mąką patelnię do pieczenia o wymiarach 13x9 cali. Wierzch z jabłkami; posypać mieszaniną okruchów.
Piec 55 minut do 1 godziny lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.