Ciasto Jabłkowe Do Góry Nogami

Ciasto Jabłkowe Do Góry Nogami
Jabłko do góry nogami ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 262 kalorie, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, cukier, mąkę tortową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to ciasto bez jajek z jabłkiem do góry nogami / apple upside down cake, Ciasto Jabłkowe Do Góry Nogami, oraz Ciasto Jabłkowe Do Góry Nogami.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pokryj 9-calową okrągłą patelnię tortową sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
3
Aby przygotować polewę, połącz 3/4 szklanki cukru i 1/4 szklanki wody w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotuj, aż cukier się rozpuści, mieszając delikatnie w razie potrzeby, aby rozpuścić cukier równomiernie (około 3 minut). Kontynuuj gotowanie przez 4 minuty lub do złotego koloru(nie mieszać). Natychmiast wlać do przygotowanej patelni tortowej, szybko wywracając, aby pokryć dno patelni. Ułóż plasterki jabłek w koncentrycznych kręgach na patelni na ciepłym karmelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Posypać orzechami; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
5
Aby przygotować ciasto, zważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
6
Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Połącz 2/3 szklanki cukru i masła w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż będzie lekki i puszysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Do masy cukrowej dodać żółtka i wanilię; ubijać aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
CukierCukier
9
Dodać mieszankę mąki i mleko na przemian do mieszanki cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki; mieszać po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
MlekoMleko
10
Białka umieścić w dużej, czystej misce. Białka ubijać mikserem z dużą prędkością, aż powstaną sztywne szczyty za pomocą czystych, suchych ubijaków. Delikatnie złóż białka na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Rozłóż ciasto na jabłkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
12
Piec w 350 przez 35 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na stojaku z drutu na patelni przez 5 minut. Poluzuj krawędzie ciasta nożem; Odwróć ciasto na talerz do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
PatelniaPatelnia
13
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn