Ciasto Jabłkowe
Apple Funt ciasto jest deser, który służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 25g tłuszczu i w sumie 444 kalorii. Za 60 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka proszku do pieczenia, mąki tortowej, maślanki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 15 minut. 4 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 16%, to danie nie jest tak spektakularne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Ciasto Jabłkowe, Karmelowe Ciasto Jabłkowe, oraz Ciasto Z Jabłecznikiem.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Przed rozpoczęciem pozwól jajkom, mleku i maśle osiągnąć temperaturę pokojową na blacie. (Masło trafia na ladę jako ostatnie.)
Posmaruj patelnię Bundt 1 łyżką masła, następnie dodaj 2 łyżki mąki, wstrząśnij i postukaj, aby pokryć wnętrze patelni; odstawić.
Pokrojone w kostkę jabłka przełożyć do miski z cynamonem i sokiem z cytryny. W dużej misce lub mikserze stojącym dodaj masło i 2 szklanki cukru i ubijaj do uzyskania gładkości.
Dodaj żółtka po 1 na raz i zmiksuj, aby całkowicie włączyć przed dodaniem następnego. Mieszanina stanie się bardzo jasna.
Dodaj maślankę i ekstrakty i wymieszaj, aby połączyć. Dodaj 3 szklanki mąki wraz z proszkiem do pieczenia i mieszaj, aż się włączy.
W osobnej czystej, suchej misce ubij białka na pianę, następnie dodaj pozostałe 1/2 szklanki cukru i ubijaj, aż podczas wyjmowania trzepaczki z białek utworzą się błyszczące i miękkie szczyty. Delikatnie złóż to do ciasta.
Wlej połowę ciasta na przygotowaną patelnię. Ułóż jabłka na środku pierścienia dookoła, upewniając się, że nie dotykają zewnętrznej lub wewnętrznej krawędzi patelni.
Wlej pozostałe ciasto i piecz przez 1 godzinę i 30 minut.
Wyjmij ciasto z piekarnika i całkowicie ostudź. Połóż duży talerz lub talerz do ciasta na patelni, a następnie trzymając oba razem, odwróć je tak, aby zakrzywione dno patelni Bundt znajdowało się na górze, a talerz spoczywał na płaskiej powierzchni. Powoli wyjmij patelnię z ciasta, podnosząc ją prosto do góry. Pokrój i podawaj.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto funtowe w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "