Ciasto imbirowe z sosem truskawkowym
Ciasto imbirowe z sosem truskawkowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 473 kalorie. Jest idealny do Dzień Matki. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka dekoracji: truskawki, cukier, sos truskawkowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co jest raczej złe. Spróbuj Ciasto imbirowe z sosem Rodzynkowym, Ciasto Imbirowe Z Ciepłym Sosem Karmelowym, oraz Ciasto Czekoladowo-Imbirowe Z Sosem Bourbon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij masło na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie kremowe. Stopniowo dodawać cukier, dobrze ubijając.
Dodaj jajko, skrystalizowany imbir i melasę, ubijając do wymieszania.
Mąkę połączyć z 3 kolejnymi składnikami; dodać do mieszanki masła na przemian z maślanką, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Wlać ciasto do 2 smarowane i mąki 8-calowe okrągłe patelnie ciasto.
Piec w 350 przez 30 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty.
Fajne warstwy ciasta w patelniach na stojakach z drutu 10 minut; wyjąć z patelni i schłodzić na stojakach z drutu. Podziel warstwy poziomo na pół.
Rozłóż lukier twarogowy między warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta. Pat Crunch polewa na górze i po bokach.
Podawać z sosem truskawkowym.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: ciasto można przygotować do 1 dnia wcześniej i schłodzić.
Odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 2 godziny przed podaniem.