Ciasto imbirowe z lukrem klonowym

Ciasto imbirowe z lukrem klonowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj imbirowe ciasto z lukrem klonowym spróbować. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 905 kalorii, 9g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Mieszanka musu jabłkowego, sól, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciasto klonowe z lukrem syrop klonowy, Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym, oraz Ciasto Jabłkowe Z Lukrem Klonowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrób ciasto: Rozgrzej piekarnik do 177°. posmaruj dwie 9-calowe okrągłe Patelnie i polej pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce ubić maślankę, olej, jajka, cukier, mus jabłkowy i melasę. Suche składniki przesiać na arkuszu woskowanego papieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mus JabłkowyMus Jabłkowy
MaślankaMaślanka
MelasaMelasa
CukierCukier
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Dodaj do mieszaniny maślanki, mieszając, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
4
Podzielić ciasto między patelniami i piec w środku piekarnika, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 20 do 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
5
Ostudzić na patelni przez 10 minut, a następnie odwrócić na stojaku do całkowitego ostygnięcia. (Można zrobić jeden dzień wcześniej. Owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Zrób lukier: w misce z mikserem elektrycznym, ubij masło, aż będzie gładkie i kremowe. Powoli dodawać cukier, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
7
Dodaj syrop i ekstrakt (jeśli używasz), ubijając, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
8
Złożyć ciasto: rezerwy 1/4 szklanki lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
9
Umieść jedną warstwę ciasta na talerzu.
10
Rozłóż 1 dużą filiżanką lukru; wierzch drugą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
11
Rozłóż pozostały lukier na wierzchu i bokach ciasta. Schłodzić przez 2 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
12
Jeśli ciasto zostało schłodzone przez noc, doprowadzić do temperatury pokojowej.
13
Rozłóż lukier zarezerwowany na kupionych w sklepie piernikach, aby przykleić je do ciasta (lub zrobić własne ciasteczka).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
LukierLukier
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
TrudnośćŚredni
Gotowe W15 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn