Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj imbirowe ciasto z lukrem klonowym spróbować. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 905 kalorii, 9g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Mieszanka musu jabłkowego, sól, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciasto klonowe z lukrem syrop klonowy, Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym, oraz Ciasto Jabłkowe Z Lukrem Klonowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zrób ciasto: Rozgrzej piekarnik do 177°. posmaruj dwie 9-calowe okrągłe Patelnie i polej pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
W dużej misce ubić maślankę, olej, jajka, cukier, mus jabłkowy i melasę. Suche składniki przesiać na arkuszu woskowanego papieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mus Jabłkowy
Maślanka
Melasa
Cukier
Jajko
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj do mieszaniny maślanki, mieszając, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
4
Podzielić ciasto między patelniami i piec w środku piekarnika, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 20 do 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Piekarnik
5
Ostudzić na patelni przez 10 minut, a następnie odwrócić na stojaku do całkowitego ostygnięcia. (Można zrobić jeden dzień wcześniej. Owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Zrób lukier: w misce z mikserem elektrycznym, ubij masło, aż będzie gładkie i kremowe. Powoli dodawać cukier, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
Masło
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodaj syrop i ekstrakt (jeśli używasz), ubijając, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop
8
Złożyć ciasto: rezerwy 1/4 szklanki lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
9
Umieść jedną warstwę ciasta na talerzu.
10
Rozłóż 1 dużą filiżanką lukru; wierzch drugą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
11
Rozłóż pozostały lukier na wierzchu i bokach ciasta. Schłodzić przez 2 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
12
Jeśli ciasto zostało schłodzone przez noc, doprowadzić do temperatury pokojowej.
13
Rozłóż lukier zarezerwowany na kupionych w sklepie piernikach, aby przykleić je do ciasta (lub zrobić własne ciasteczka).