Ciasto gruszkowo-orzechowe z syropem miodowo-pomarańczowym

Ciasto gruszkowo-orzechowe z syropem miodowo-pomarańczowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta gruszkowo-orzechowego z syropem miodowo-pomarańczowym. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 18 i kosztuje 36 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 269 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać anyż, cukier, orzechy włoskie, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Meyer Ciasto Cytrynowo-Orzechowe Z Syropem Miodowym, Karithopita (ciasto z orzechów greckich i oliwy z oliwek z syropem pomarańczowym), oraz Ciasto z gruszką, orzechami i syropem klonowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować ciasto, posmaruj 10-calową patelnię rurową sprayem do gotowania; pył z 2 łyżkami mąki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Umieścić cukier i jajka w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż będzie gruby i blady (około 3 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Lekko łyżka 3 szklanki mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
5
Mąkę, proszek do pieczenia, anyż, sól i cynamon połączyć, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
CynamonCynamon
AnyżAnyż
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Połącz skórkę, 1/2 szklanki soku, olej i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
SokSok
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny jaj naprzemiennie z mieszaniną soku, zaczynając i kończąc mieszaniną mąki; mieszać po każdym dodaniu tylko do połączenia. Wymieszać z gruszką i orzechami włoskimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SokSok
GruszkaGruszka
JajkoJajko
8
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Piec w temperaturze 375 przez 55 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 15 minut; poluzować ciasto z boków patelni za pomocą wąskiej metalowej szpatułki lub noża.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
PatelniaPatelnia
10
Umieść talerz do góry nogami na patelni do ciasta; ostrożnie odwróć ciasto na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
11
Aby przygotować syrop, połącz miód i 2 łyżki soku w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować 2 minuty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
SokSok
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
12
Na wierzch i boki ciasta posmarować ciepły syrop. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia2
Magazyn