Ciasto gruszkowe z orzechami pekan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta gruszkowego z orzechami pekan. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 209 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Idź do sklepu i odebrać masło, proszek do pieczenia, brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Gruszkowe Do Góry Nogami, Ciasto Gruszkowe Do Góry Nogami, oraz Ciasto Gruszkowe Do Góry Nogami.
Instrukcje
Umieścić masło w 9-calowej okrągłej patelni tortowej; umieścić w piekarniku 2 minuty lub do rozpuszczenia masła.
Wyjąć patelnię z piekarnika.
Posypać brązowym cukrem równomiernie na dnie patelni. Ułóż plasterki gruszki i połówki orzechów pekan na cukrze; odstaw na bok.
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól wymieszać w średniej misce. Ubij cukier, masło, jajko i ekstrakty mikserem ze średnią prędkością, aż do dobrze wymieszanego.
Dodać śmietanę i połowę mieszanki mąki; dobrze ubić.
Dodaj pozostałą mieszaninę mąki i mleka; beat dobrze.
Wlać ciasto na plastry gruszki, delikatnie rozprowadzając.
Piec w temperaturze 350 przez 30 do 33 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na stojaku z drutu 5 minut.
Uruchom ostry nóż wokół krawędzi patelni poluzować ciasto.
Umieść talerz do góry nogami na patelni; Odwróć ciasto na talerz do serwowania.
Podawać na ciepło lub całkowicie chłodno.