Ciasto Francuskie Tarty Pomidorowe
Ciasto francuskie tarta pomidorowa wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 425 kalorii, 8G białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś masło, sól, ciasto francuskie z masłem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Ciasto Francuskie Tarty Pomidorowe, Ciasto Francuskie Tarty Pomidorowe, oraz Ciasto Francuskie Tarty Śliwkowe.
Instrukcje
W rondlu z wrzącą wodą, blanszować pomidory, aż Skórki zaczną się zwijać, 30 sekund; przenieść na talerz i ostudzić. Pomidory obrać ze skórki. Przekrój je w poprzek i wyciśnij nasiona, a następnie pokrój pomidory o grubości 1/2 cala.
Posypać pomidory z obu stron cukrem i doprawić solą; przenieść do stojaka i odcedzić na 30 minut.
W międzyczasie wyłożyć dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto francuskie o grubości 1/8 cala. Używając 6-calowej okrągłej płytki jako szablonu, Wytnij cztery 6-calowe rundy.
Przenieść rundy do przygotowanej blachy do pieczenia i zamrozić na 5 minut.
Piec rundy przez 20 minut, aż złoty kolor i nadmuchane.
Plastry pomidora osuszyć papierowymi ręcznikami.
Posypać ciasto ptysiowe połową startego sera i ułożyć pokrojone pomidory w kółko na środku każdej rundy ciasta, pozostawiając 1/2-calową granicę. Pomidory równomiernie polać masłem i posypać pozostałym serem.
Tarty piec przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę piekarnika do 350 i piec przez 20 minut dłużej, aż ciasto będzie bogato zarumienione, a pomidory lekko się skurczą.
Niech tarty ostygną przez co najmniej 5 minut, udekorować bazylią i podawać.