Ciasto francuskie tarty jabłkowe glazurowane miodem
Ciasto francuskie tarty jabłkowe polane miodem wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 520 kalorii. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz miód, masło, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 19 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 29%. Podobne przepisy to Ciasto francuskie tarty jabłkowe glazurowane miodem, Ciasto Francuskie Tarty Pomidorowe, oraz Ciasto Francuskie Tarty Śliwkowe.
Instrukcje
Linia 2 blachy do pieczenia pergaminem.
Rozwałkuj arkusz ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni do bardzo cienkiego prostokąta o wymiarach 18x14 cali. Używając małej płytki jako prowadnicy, Wytnij cztery 7-calowe pociski.
Przenieść 2 rundy do każdego przygotowanego arkusza; przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut i do 1 dnia.
Umieść 1 szafkę w górnej trzeciej i 1 szafkę w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 204°. nakładaj plastry z 1/2 jabłka na każdą rundę ciasta, pozostawiając 1/4-calowy zwykły Brzeg.
Jabłko posypać 2 1/4 łyżeczki cukru, następnie skropić 2 1/4 łyżeczki masła.
Piec tarty, aż ciasto będzie złote i jabłka będą miękkie, około 25 minut.
Każdą tartę skropić 1 łyżeczką miodu.
Tarty przenieść do stojaków; schłodzić 10 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.