Ciasto dyniowo-piernikowe z sosem Cydr-cytryna
Ciasto dyniowo-piernikowe z sosem Cydr-cytryna wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 288 kalorii. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz białka jaj, mielone goździki, krystalizowany imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Gingerbread Cookie Cups w / Pumpkin Mousse & Cider Caramel, Piernik dyniowy z sosem karmelowym, oraz Piernik z sosem cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć porzeczki, daktyle, krystalizuje imbir, rum, i ekstrakt wanilii w małej misce, i odstawić 30 minut, mieszając od czasu do czasu.
Ubij białka i jajka na średniej prędkości miksera do uzyskania piany. Stopniowo dodawać brązowy cukier, ubijając aż do dobrze wymieszanego.
Dodać melasę i dobrze ubić.
Połączyć mąkę, zmielony imbir i kolejne 7 składników (mąka przez pieprz) i dobrze wymieszać.
Połączyć dynię, maślankę, olej i roztopioną margarynę i dobrze wymieszać.
Dodać mieszankę mąki do mieszanki jaj na przemian z mieszanką dyni, zaczynając i kończąc mieszanką mąki; dobrze wymieszać po każdym dodaniu. Złożyć w mieszance suszonych owoców rum.
Łyżka ciasto do 9 1/2-calowy quiche danie pokryte sprayem do gotowania.
Piec w 375 przez 55 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty; niech ciasto ostygnie przez 30 minut na stojaku z drutu.
Podawać na ciepło z sosem cytrynowo-jabłkowym.
Uwaga: krystalizowany imbir jest dostępny w dużych supermarketach i specjalistycznych sklepach spożywczych lub może być zamówiony pocztą w Penzey ' S Ltd., P. O. Box 1448, Waukesha, WI tel. 414/574-