Ciasto Dyniowo-Żurawinowe
Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, sól, kiełki pszenicy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Ciasto Z Dynią Żurawinową, Ciasto Z Dynią Żurawinową Do Góry Nogami, oraz Ciasto Dyniowo-Żurawinowe Pączki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 4 składniki w małej misce; wymieszać widelcem. Odstawić.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połączyć mąki i kolejne 5 składników (mąki przez sody oczyszczonej) w średniej misce; zrobić dobrze w środku mieszaniny.
Połączyć jogurt, Dynia, 1/2 szklanki brązowego cukru, olej, i jajko; dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodaj do mieszanki mąki, mieszając tylko do wilgotnego. Złóż żurawinę i skórkę pomarańczową. Łyżka ciasto do 13 x 9-calowej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania, równomiernie rozprowadzając.
Posypać mieszanką orzecha włoskiego.
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut. Schłodzić na stojaku z drutu.