Ciasto Dyniowe I
Ciasto dyniowe I wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 401 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz orzechy włoskie, puree z dyni, mielone ziele angielskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pumpkin Praline patelnia ciasto + Jak zrobić domowe Puree z dyni, Miękkie wegańskie ciasto z dyni z dyni Spice lukier maślany, oraz Podwójne Ciasto Czekoladowe Z Dyni Z Dyni Spice Buttercream.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smaruj jedną 10-calową patelnię bundt lub tube.
Kremowy olej, ubite jajka, dynia i wanilia razem.
Mąkę, cukier, sodę oczyszczoną, zmieloną gałkę muszkatołową, zmielone ziele angielskie, zmielony cynamon, zmielone goździki i sól przesiać razem.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny dyni i wymieszać, aż tylko połączone. W razie potrzeby wymieszaj posiekane orzechy.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 1 godzinę lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Ciasto ostudzić na patelni przez 5 minut, następnie wyłożyć na talerz i posypać cukrem cukierniczym.