Ciasto czekoladowo-śliwkowe
Ciasto czekoladowo-śliwkowe to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 263 kalorie, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje 62 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jeśli masz jajka, kakao w proszku, mąkę ryżową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sugar Plum White Chocolate Cake Bites, ciasto śliwkowe bez jaj, jak zrobić ciasto śliwkowe, oraz Ciasto śliwkowo-kukurydziane z sorbetem śliwkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180C / 177° / Gas Mark 4.Ubić masę z cukrem w mikserze, aż będzie miękka i kremowa.
Dodaj kakao w proszku.Przecedzić trzy śliwki w robocie kuchennym i dodać je do mieszanki.
Dodać jajka, po kolei, każde z łyżką mieszanki mąki.Trzy pozostałe śliwki pokroić na dość małe kawałki.Z drewnianą łyżką złóż resztki mąki, proszku do pieczenia, stalówki czekoladowe i śliwki do mieszanki.Posmaruj luźną puszkę na ciasto o średnicy 15 cm lub wyrównaj, jeśli nie ma luźnego DNA.Łyżka w mieszaninie i piec przez 50 minut lub aż szpikulec wyjdzie czysty.Ostudzić przez kilka minut w puszce, a następnie wyjąć na stojak.Po ochłodzeniu do temperatury pokojowej ciasto można podzielić poziomo i wypełnić dobrą warstwą dżemu śliwkowego.