Ciasto Czekoladowo-Rumowe
Ciasto czekoladowo-rumowe wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 563 kalorie, 7G białka, oraz 26g tłuszczu. Świetnie sprawdza się jako deser. Udaj się do sklepu i odebrać masło, ciasto czekoladowe mix, instant mix budyń czekoladowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Czekoladowy tort urodzinowy: Diabelski tort z bogatym lukrem czekoladowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Smaruj 10-calową patelnię bundt.
Umieść posiekane orzechy na dnie patelni.
Z mikserem elektrycznym ubić ciasto wymieszać, pudding wymieszać, jajka, olej, 1/2 szklanki wody i 1/2 szklanki rumu na dużej prędkości przez 2 minuty.
Wlać ciasto na przygotowaną patelnię na wierzchu posiekanych orzechów.
Piec w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 50 do 60 minut.
Polej ciasto rumem, gdy tylko wyjmiesz je z piekarnika.
Odstawić ciasto na 30 minut, a następnie włączyć do naczynia do serwowania.
Aby glazura rumu: w rondlu połączyć masło lub margarynę, cukier, 1/4 szklanki rumu i 1/4 szklanki wody. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i gotować przez 2 minuty.
Wlać natychmiast na jeszcze ciepłe ciasto.