Ciasto Czekoladowo-Rumowe
Ciasto czekoladowo-rumowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 559 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, ciasto czekoladowe mix, cukier, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Czekoladowy tort urodzinowy: Diabelski tort z bogatym lukrem czekoladowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Smaruj 10-calową patelnię Bundt.
Umieść posiekane orzechy na dnie patelni.
Z mikserem elektrycznym ubić ciasto wymieszać, pudding wymieszać, jajka, olej, 1/2 szklanki wody i 1/2 szklanki rumu na dużej prędkości przez 2 minuty.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni Bundt na wierzchu posiekanych orzechów.
Piec w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 50 do 60 minut.
Aby glazura rumu: w rondlu połączyć masło lub margarynę, cukier, 1/4 szklanki rumu i 1/4 szklanki wody. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i gotować przez 2 minuty.
Wlać natychmiast na jeszcze ciepłe ciasto.