Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache

Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache
Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache może być właśnie deserem, którego szukasz. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 786 kalorii, 9g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis służy 16. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz kakao w proszku, przezroczysty żel do rurociągów, piruetowe ciasteczka waflowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto na kołyskę Rose Levy Beranbaum, Wyznanie #107: Jestem nędznym tort Froster ... ciasto czekoladowo-różane, oraz 100% pełnoziarniste Czekoladowe Ciasto Cukiniowe z greckim jogurtem miodowo-czekoladowym Ganache dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik: dwadzieścia minut lub więcej przed pieczeniem, Ustaw stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°/175°C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
W średniej misce, ubić kakao, zupa pomidorowa, jajka, i wanilia, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa PomidorowaZupa Pomidorowa
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
W misce miksera stojącego wyposażonego w płaski trzepak wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną na małej prędkości przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodać masło i połowę mieszanki kakao.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Papier RyżowyPapier Ryżowy
5
Mieszaj na małej prędkości, aż suche składniki zostaną zwilżone. Zwiększ prędkość do średniej i bij przez 1 1/2 minuty. Zeskrobać boki miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Zaczynając od średnio-niskiej prędkości, z mikserem wyłączonym między dodatkami, dodaj pozostałą mieszankę kakaową w dwóch częściach. Beat na średniej prędkości przez 30 sekund po każdym dodatku do włączenia składników i wzmocnienia struktury. Zeskrobać boki miski. Używając silikonowej szpatułki, zeskrobaj ciasto na przygotowane Patelnie, naciskając grube i puszyste ciasto na boki patelni i równomiernie wygładzając powierzchnie małą szpatułką przesuniętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Do PieczeniaSzpatułka Do Pieczenia
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Piec przez 30 do 40 minut lub do momentu, gdy tester ciasta z drutu włożony do centrów wyjdzie czysty, a ciasto wróci po naciśnięciu lekko w centrach. Ciasta powinny zacząć kurczyć się z boków patelni dopiero po wyjęciu z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1
Niech ciasta ostygną w patelniach na stojaku z drutu przez 10 minut. Uruchom małą metalową szpatułkę między bokami patelni i ciast, mocno naciskając na Patelnie i odwróć ciasta na stojaki z drutu, które zostały lekko pokryte nieprzywierającym sprayem do gotowania. Aby zapobiec podziałowi, ponownie przekręć ciasta, aby górne boki były do góry. Całkowicie fajne. Ciasta będą nieco mniejsze na wierzchu (bardziej, jeśli nie docisnąłeś ciasta do boków patelni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Zrób Tajemniczy Ganache
3
W robocie kuchennym, proces czekolady, aż bardzo dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
W 4-filiżance lub większej filiżance do mikrofali z wylewką (lub w średnim rondlu, często mieszając), ubić razem śmietanę i zupę pomidorową i oparzyć (podgrzać do temperatury wrzenia; wokół obwodu utworzą się małe pęcherzyki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa PomidorowaZupa Pomidorowa
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
5
Kiedy ciasta są całkowicie chłodne, rozprowadź trochę ganache na talerzu i połóż pierwszą warstwę na wierzchu. Wsuń kilka szerokich pasków papieru woskowego lub pergaminu pod ciasto, aby utrzymać krawędź talerza w czystości.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
6
Rozprowadzić około 1 szklanki ganache na warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Umieść drugą warstwę na wierzchu, a pozostałą użyj do przemrożenia góry i boków. Za pomocą końcówki metalowej szpatułki o szerokości 1/4 cala wykonaj faliste linie przez ganache na wierzchu ciasta. Powoli przesuwaj paski papieru spod ciasta. Jeśli przechowujesz ciasto pod kopułą ciasta, pozostaw ganache na minimum 3 godziny lub na noc przed nałożeniem piruetów lub wilgoć z ganache zmiękczy je.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
8
Aby otoczyć ciasto Piruetami, możesz najpierw przyciąć je do około 4 cali, używając małego ząbkowanego noża. Napraw uszkodzone za pomocą ganache i delikatnie przyciśnij je do boków ciasta. Ganache utrzyma je na miejscu. Jeśli ganache stanie się zbyt jędrny, podgrzej go, stosując szpatułkę prowadzoną pod gorącą wodą z kranu i wysusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
9
W razie potrzeby, pipe małe płomienie czerwonego maślanego na górze każdego Piruetu. Jeśli nie używasz łącznika lub końcówki, która wkręca się w rurkę buttercream, przytrzymaj dłonią końcówkę dekorującą małą gwiazdę. Przytrzymaj rurkę masła w pozycji pionowej nad Piruetem i ściśnij ją wolną ręką, aby wynieść płomień na wierzch ciastka. Pozostawić do wyschnięcia, aż zestaw, około 30 minut. Jako dodatkową opcję możesz poprawić wygląd "płomieni", malując je lekko żelem do rur, szczotkując je bardzo delikatnie pędzlem artysty od spodu płomienia do końcówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia4
Magazyn