Ciasto Czekoladowo-Orzechowo-Maślano-Bananowe
Czekolada-Masło Orzechowe - Bananan do góry nogami ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 25. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, jajka, słodko-gorzką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Orzechowo-Masełkowe-Bananan, Rozjaśnione Czekoladowe Masło Orzechowe Do Góry Nogami Ciasto Bananowe, oraz Healthy Chunky Monkey Cakeâ € / aka Peanut Butter Banana Cake with Chocolate Peanut Butter Frosting! (bez cukru, wysokiej zawartości białka i glutenu).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 i lekko posmaruj boki szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali. W średniej misce mąkę ubić z proszkiem do pieczenia i solą.
W stojącym mikserze elektrycznym wyposażonym w łopatkę, ubij 2 patyczki masła z granulowanym cukrem na średniej prędkości, aż będą bardzo puszyste, 5 minut. Ubić jajka po kolei, następnie dodać wanilię. W 3 naprzemiennych partiach ubić mieszankę mąki i mleka.
Przełożyć jedną czwartą ciasta do średniej miski i wymieszać z roztopioną czekoladą. Beat masło orzechowe do pozostałego ciasta.
W małej misce, wymieszać pozostały kij masła z brązowym cukrem i rozprowadzić w naczyniu do pieczenia. Ułóż banany, pokrój bok w dół, w naczyniu. Łyżka dollops masła orzechowego do naczynia i wypełnić luki z ciasta czekoladowego. Delikatnie obracaj ciasto nożem stołowym.
Ustaw blachę do pieczenia na spodzie piekarnika.
Piec ciasto na środku piekarnika przez 1 godzinę i 5 minut, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Niech ciasto ostygnie na stojaku przez 10 minut, a następnie odwrócić go na talerzu.
Niech ciasto ostygnie lekko, następnie pokroić w kwadraty i podawać.