Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Mus Z Masłem Orzechowym
Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1246 kalorii, 29g białka, oraz 85 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka śmietany do ubijania, Devil ' s food Cake mix bez budyniu, półsłodkie kęsy czekoladowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest dobre. Spróbuj Ciasto Czekoladowe Z Musem Z Masła Orzechowego, Vegan Chocolate Peanut Butter Swirl Mousse Pie Z Chocolate Peanut Butter Agave Sauce, oraz Czekoladowy Mus Z Masłem Orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj mieszankę tortową zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Wlać do 2 lekko nasmarowanych 8-calowych okrągłych tortownic.
Piec zgodnie ze wskazówkami opakowania. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut.
Wyjąć z patelni i całkowicie ostudzić.
Połącz 2/3 szklanki śmietany do ubijania i masła orzechowego w małym rondlu. Gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż kęsy stopią się i mieszanina jest gładka; zdjąć rondel z ognia. Wymieszać ekstrakt z wanilii i ostudzić 25 minut.
Beat 1 1/3 szklanki ubijania śmietany z dużą prędkością z mikserem elektrycznym, aż miękkie szczyty tworzą. 1/3 bitej śmietany wymieszać z masłem orzechowym. Złóż do pozostałej bitej śmietany.
Rozprowadzić między warstwami ciasta; przykryć i schłodzić.
Pozostałe 1/2 szklanki śmietany do ubijania i 1 łyżka masła zagotować w małym rondlu.
Dodać kromki czekolady; zdjąć z ognia i odstawić 5 minut. Mieszaj, aż kęsy się stopią i mieszanina będzie gładka.
Wlać glazurę na ciasto; dekorować, w razie potrzeby.
Podawać na ciepło lub schłodzić i podawać w temperaturze pokojowej.
Schłodzone warstwy ciasta pokroić w kostkę.
Warstwa 8 parfait szklanki evnly z dwóch trzecich mieszaniny masła orzechowego, kostki ciasta, i połowę mieszanki kokolatu. Top z pozostałej mieszaniny masła orzechowego i mieszaniny czekolady; posypać każdy parfait z posiekanych orzeszków ziemnych, w razie potrzeby.