Ciasto Czekoladowo-Miętowe Brownie
Nigdy nie można mieć zbyt wiele amerykańskich przepisów, więc dać czekoladowo-miętowe ciasto Brownie spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.83 za porcję. Jedna porcja zawiera 604 kalorie, 7G białka, oraz 36 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę, masło, czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest solidne. Podobne przepisy to Ciasto czekoladowo-miętowe Brownie, Surowy miętowy tort brownie, oraz Cienki Miętowy Sernik Ciasto Brownie.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka 8-calowy kwadratowy metalowy placek. Dno garnka z pergaminem. Pergamin z masłem i mąką. Posiekaną czekoladę wymieszać w podwójnym kotle ustawionym na gotującej się wodzie, aż czekolada stopi się i będzie gładka.
Zdjąć z wody. Używając miksera elektrycznego, ubij masło w średniej misce, aż będzie gładkie. Stopniowo dodawać cukier i ubijać aż do dobrze wymieszanego. Ubić jajka po 1 na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Ubić w roztopionej czekoladzie i wanilii.
Dodać mąkę i cynamon; ubijać aż do wymieszania. Łyżka ciasto ciasto do przygotowanej patelni; gładka Góra.
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie z wilgotnymi okruchami dołączonymi, o 25 protokół. Fajne ciasto na patelni na stojaku 20 minut. Uruchom mały nóż między krawędzią ciasta i patelni, aby poluzować. Obrócić ciasto na stojaku; usunąć pergamin. Całkowicie fajne.
Wymieszać białą czekoladę i śmietanę do ubijania w górnej części podwójnego kotła ustawionego na gotującej się wodzie, aż stopi się i będzie gładka.
Zdjąć z wody. Wymieszaj ekstrakt z mięty pieprzowej.
Polewę rozprowadzić równomiernie na wierzchu ciasta.
Umieść ciasto w zamrażarce, aż lukier będzie twardy, około 30 minut, lub przechowywać ciasto w lodówce 1 godzinę.
Krem zagotować na wolnym ogniu w dużym rondlu.
Dodać czekoladę; ubijać do rozpuszczenia i wygładzenia. Ostudzić czekoladę do letniej, ale nadal wylewać, o 5 protokół.
Umieść ciasto na stojaku nad blachą do pieczenia.
Polać połową glazury na wierzchu ciasta.
Rozprowadzić glazurę równomiernie na wierzchu i bokach ciasta. Zamrażać, aż glazura jest ustawiona, około 10 minut. W razie potrzeby, rewarm pozostałą glazurę tylko do wylewania.
Wlać pozostałą glazurę na ciasto; rozprowadzić glazurę gładko na górze i bokach ciasta. Przechowywać w lodówce ciasto, aż glazura jest jędrna, o 2 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić.)
Odstawić ciasto w temperaturze pokojowej na co najmniej 3 godziny przed podaniem.
Przenieść ciasto brownie na talerz. Top ciasto z loki czekolady i udekorować półmisek z gałązkami mięty i truskawek, w razie potrzeby