Ciasto Czekoladowo-Miętowe
Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cukier puder, syrop kukurydziany, barwnik spożywczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Miętowa Czekolada Wirowa Kora, Mint Chocolate Ganache Swirl Ice Cream, oraz Czekoladowe Ciasto Wirowe.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 163°. tłuszcz i mąka 12-cup karbowany tube ciasto pan, lub spray z pieczenia sprayu z mąką. W małej misce, beat twarogu z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż gładkie i puszyste. Ubij w granulowanym cukrze, 1 łyżce mąki, 1 jajku, 1/8 łyżeczki ekstraktu z mięty pieprzowej i 3 krople koloru spożywczego, aż będzie gładka; odstawić.
W dużej misce, beat ciasto wymieszać, 1/3 szklanki mąki, 1 szklanka wody, masło i 2 jajka na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 protokół.
Wlać na patelnię. Łyżka twarogu nadzienie na ciasto.
Piec 44 do 52 minut lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Schłodzić na patelni 15 minut. Obróć patelnię do góry nogami na stojak chłodzący lub płytę żaroodporną; usuń patelnię. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
W rondlu 1-quart, rozgrzać kawałki czekolady i skrócić na małym ogniu, często mieszając, aż do stopienia; odstawić. Do glazury, wymieszać cukier puder, 1/4 łyżeczki ekstraktu z mięty pieprzowej, 1 do 2 kropli barwnika spożywczego, syrop kukurydziany i tyle z 3 do 4 łyżeczek wody, aby gęsta glazura, która może być łatwo skropiona.
Mżawka nad ciastem. Natychmiast łyżka stopionej czekolady na glazury W 1/2-calowy szeroki pierścień. Pracując szybko, przeciągnij wykałaczkę przez czekoladę, aby wykonać wiry. Przechowywać w lodówce do czasu serwowania. Przechowywać luźno w lodówce.