Ciasto Czekoladowo-Imbirowe Angel Food
Ciasto czekoladowo-imbirowe Angel Food może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 277 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz kandyzowany imbir, pół na pół, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ciasto czekoladowo-imbirowe Angel Food, Ginger Angel Food Cake, oraz Angel Food Cake z sosem Borówkowo-imbirowym.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej do 177°. Ułóż 10-calową formę sprężynową lub patelnię z pergaminem. Cukier cukierniczy, mąkę, kakao i zmielony imbir przesiać w misce; odstawić. Za pomocą miksera wyposażonego w mocowanie trzepaczki na średniej prędkości, ubij białka, wanilię, krem z kamienia nazębnego i sól, aż białka zaczną tworzyć miękkie szczyty, od 1 do 2 minut. Zwiększ prędkość do wysokiej, dodaj 6 łyżek cukru granulowanego i ubijaj, aż się włączy.
Dodaj pozostałe 3/4 szklanki granulowanego cukru w 2 krokach i ubijaj, aż białka utrzymają sztywne szczyty, około 2 minut. Delikatnie złóż suche składniki na mieszankę jajeczną za pomocą szpatułki.
Piec, aż ciasto sprężyny z powrotem po dotknięciu, 35 do 40 minut.
Wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić. Poluzować brzegi nożem; przenieść na talerz do serwowania. Polewa czekoladowa: zagotować pół na pół w rondlu na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i dodaj czekoladę i cukier cukierniczy; ubijaj, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka.
Wlać glazury na wierzchu ciasta, pozwalając mu kapać po bokach. Wierzch z kandyzowanym imbirem. Przechowywać w temperaturze pokojowej w wygaszaczu ciasta do 3 dni.