Ciasto czekoladowo-Espresso z bitą śmietaną
Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.35 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 965 kalorii. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, cukier, proszek do pieczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Budyń czekoladowy z bitą śmietaną Espresso, Budyń czekoladowy z bitą śmietaną Espresso, oraz Mus czekoladowy Espresso z pomarańczową mascarpone bitą śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, kakao w proszku, 5 łyżeczek espresso w proszku i proszek do pieczenia przesiać do średniej miski.
Miejsce masło w dużej misce; dodać oba cukry i ubijać, aż dobrze wymieszane.
Ubijamy jajka po 1 na raz, następnie ekstrakty waniliowe i migdałowe.
Ubij suche składniki. Podziel ciasto na sześć 1-filiżanek żaroodpornych kubków do kawy (około 2/3 filiżanki w każdym). Top każdy z 2 łyżki czekolady chipsy. Delikatnie wciśnij chipsy do ciasta. Przykryć i przechowywać w lodówce kubki co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
W średniej misce wymieszać śmietanę, cukier puder i pozostałą 1 łyżeczkę espresso w proszku; ubijać do uzyskania szczytu. Schłodzić do 1 godziny.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°.
Niech kubki z ciasta stać w temperaturze pokojowej 5 minut.
Piec odkryte, aż ciasta są dmuchane i chrupiące i tester włożony do środka wychodzi z grubym cieście dołączonym, o 30 protokół. Fajne ciasta 5 minut. Top gorące ciasta z espresso bitą śmietaną i podawać.