Ciasto czekoladowo-bananowe z glazurą z cykorii
Need a deser wegetariański? Czekoladowe Ciasto bananowe z glazurą cykorii może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 171 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 49 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mleka, octu, puree bananowe z 2 bananów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto bananowe z polewą czekoladową, Cykoria Glazura Kawowa, oraz Wyznanie # 64: Jestem pozbawiona Ciasta ... Ciasto czekoladowe z lukrem twarogowym i satynową polewą czekoladową.
Instrukcje
Na ciasto: Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Smaruj patelnię tortową masłem.
W średniej misce wymieszać mąkę, kakao w proszku, sodę oczyszczoną i sól. Odstawić.
W dużej misce ubij razem olej roślinny, cukier i puree bananowe.
Ubij w occie i wanilii, a następnie 1/2 mleka. Wymieszać suche składniki. Wymieszać z pozostałym mlekiem, aż ciasto będzie gładkie, a następnie wlać do przygotowanej patelni do pieczenia.
Piec, aż tester ciasta włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, około 30-40 minut.
Do glazury: w małej misce, ubij razem kawę, wodę i 1/2 szklanki cukru cukierniczego, aż będzie gładka.
W razie potrzeby dodać cukier cukierniczy przez łyżkę stołową, aż glazura osiągnie pożądaną konsystencję. Powinien spaść grubymi wstążkami z tyłu trzepaczki. Wyjmij ciasto z patelni i równomiernie rozprowadź polewę.