Ciasto Czekoladowo-Żurawinowe Na Zakwasie
Ciasto czekoladowo-żurawinowe na zakwasie może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Ten przepis służy 15 i kosztuje 42 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 266 kalorii. Mieszanka mielonego cynamonu, jajka, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto czekoladowe na zakwasie Margot, Zakwas-Farsz Żurawinowy, oraz Grillowany Indyk, Cheddar i żurawina na zakwasie.
Instrukcje
W dużej, niemetalicznej misce połącz starter na zakwasie, wodę, mąkę i mleko w proszku.
Niech fermentacji odkryte, na 2 do 3 godzin w ciepłym miejscu, aż bąbelki i wyraźny kwaśny zapach mleka rozwija.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Na patelnię o wymiarach 9x13 cali nałożyć spray do gotowania i za pomocą małego sitka lub shakera lekko odkurzyć proszkiem kakaowym.
W osobnej dużej misce wymieszaj cukier, olej, sól, wanilię, cynamon i sodę oczyszczoną.
Dodać jajka, stopioną półsłodką czekoladę do pieczenia i sos żurawinowy.
Połącz mieszaniny i mieszaj, aż dobrze się wymieszają.
Wlać do 9x13 cala patelni do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 30 do 35 minut, lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić co najmniej 10 minut przed podaniem, wyśmienicie podane lekko ciepłe.
Udekorować przesiać cukier puder na papierową serwetkę lub po prostu ułożyć łyżki całego jagodowego sosu żurawinowego na każdej porcji ciasta.
To ciasto można również piec w 2-8 calowych okrągłych patelniach do ciast warstwowych, czas pieczenia zmniejsza się do 20 do 25 minut lub do momentu włożenia noża wychodzi czysty. Kolejna puszka całego jagodowego sosu żurawinowego może być rozprowadzana obficie między i na wierzchu niefrostowanych warstwowych rund ciasta, aby uzyskać imponujący wygląd podczas wakacji!