Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym

Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym
Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 494 kalorie. Ten przepis służy 16. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz naturalny proszek kakaowy, proszek do pieczenia, stałe skracanie warzyw i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym, Mila-Wysokie Ciasto Czekoladowe, oraz Mile High Cheesecake Layered Chocolate Cake.

Instrukcje

1
Masło trzy cakepany o średnicy 8 cali z 1,5-calowymi bokami. Linia DNA każdej patelni z pergaminem okrągłym; pergaminem maślanym. Garnki pyłu z mąką; nadmiar tapout.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Trzepaczka 11/4 szklanki gorącej wody, cocoapowder, i śmietana w średnim bowluntil gładkie; odstawić, aż mieszanina jest chłodna, 20 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 163°. przesiać kolejne 4 składniki do innej średniej miski. Za pomocą electricmixer, beat masło i skracanie w largebowl aż dobrze wymieszane i gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub RodzynekFiliżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub Rodzynek
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Dodawać cukry; ubijać, aż będą lekkie i puszyste, około 5 minut.
5
Dodawać jajka po 1 na raz, ubijająctil dobrze wymieszane po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
6
Mixin vanilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
7
Dodać mieszankę mąki w 3 dodatkach, następnie mieszankę kakaową w 2 dodatkach,rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki i mieszając tylko do momentu włączenia. Dziel batondługie przygotowane patelnie (około 23/4 szklanek ciasta dla każdego) i gładkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
8
Piec ciasta, aż tester włożony docentrum wychodzi czysty, 50 do 55 minut.Fajne ciasta w patelniach na stojakach 20 minut.Uruchom nóż wokół boków ciasta poluzować.Odwróć ciasta na stojaki i schłodzić completely.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód. Owinąć w plastik i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
1
Połącz białka i 1/3 szklanki cukru w dużej misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczką;zeskrobać w nasionach z fasoli wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Połączyć pozostałe 1 1/3 szklanki cukru I1 / 3 szklanki wody w średnim rondlu. Wymieszaj ciepło overmedium, aż cukier się rozpuści. Przymocuj termometr do boku patelni, upewniając się, że żarówka termometru jest zanurzona wrupie. Zwiększyć ciepło; gotować, aż temperaturaregisters 238 ° F do 240°f (Soft-ball etapie), około 5 minut. Natychmiast wyjąć syrupod ciepła (zużyć w ciągu 2 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
W międzyczasie, beat mieszaniny białka jajkobieg średni, aż bardzo miękkie piki tworzą (mieszanina będzie lekko nieprzezroczysty).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
4
Zwiększ prędkość miksera do wysokiej i powolnejpour gorący syrop w dół miski, aby uzyskać białą mieszankę w powolnym, stałym strumieniu;ubijaj, aż beza utworzy sztywne szczyty. Coolmeringue w misce do letniej (natychmiastowy odczyt termometru zarejestruje 100 ° F), około 30 minut. Nie bij.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Zacznij ponownie bić bezę na średniej prędkości miksera stojącego. Stopniowo dodawać butter, 2 do 3 łyżki na raz, bijąctrwale aż do wchłonięcia przed dodaniem następnej porcji. Kontynuuj ubijanie, aż krem maślany będzie gładki. (Jeśli krem maślany wygląda na złamany lub zsiadły, umieścić miskę miksera z masłem maślanym na średnim ogniu na palniku kuchennym ichisk z dużą trzepaczką przez 5 do 10 sekund lekko ogrzać mieszaninę, a następnie wyjąć z ogrzania i energicznie ubijać lub dołączyć bowlto Stand mikser i ponownie ubić mieszankę na średniej prędkości. Powtórzyć rozgrzewanie i beatingbuttercream mieszaniny tyle razy, ile potrzeba, aż krem masło jest gładka i nolonger zsiadłe.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Za pomocą ząbkowanego noża pokrój każde ciasto wpół poziomo, tworząc 6 warstw ciasta. Jeśli nie jest to konieczne, przyciąć wszelkie wypukłe wierzchołki ciasta, aby utworzyć nawet warstwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
7
Miejsce 1 ciasto layeron półmisek. Upuść 3/4 szklanki maślanej śmietany na wierzchu warstwy ciasta, a następnie rozprowadź równomiernie na brzegach za pomocą przesuniętej szpatułki.Wierzch drugą warstwą ciasta, następnie rozłóż 3 / 4cup maślany. Powtórz z 3 warstwami ciasta, rozprowadź po 3/4 szklanki śmietany maślanej i lekko dociśnij, aby się przylgnąć.Na wierzchu 6. warstwą ciasta (nie rozlewać buttercream nad górną warstwą ciasta). Chill cakeat co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
1
Połącz obiechokolaty w średniej misce. Śmietanę i syrop do gotowania na wolnym ogniu w ciężkim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wlać gorącą mieszaninę kremu na czekoladę; pozostawić 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
3
Ubijaj mieszankę czekolady, roztopioną i gładką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Dodać masło; ubijać do rozpuszczenia. Schłodzić glazury, aż lekkosickened i glazury kapie gęsto posypane powoli z łyżką, 30 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Łyżka glazury wokół górnej krawędzi byteaspoonfuls ciasto, odstęp kapie do 2 inchesapart i pozwalając glazury kapać powoli downsides ciasta. Łyżka Pozostałe glazury overtop centrum ciasta i gładkie z offsetspatula, pokrywając góry całkowicie. Chill cakeuntil zestawy glazury, co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Namiot z foiland przechowywać schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
6
Niech ciasto stać w pokojutemperatura 1 godzinę przed podaniem.

Składniki

6311 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweŚliwki duszone lub inne owoceŚliwki duszone lub inne owoce2Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogroch fioletowygroch fioletowy142opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesłodko-gorzka czekolada (54% do 60% kakao), posiekanasłodko-gorzka czekolada (54% do 60% kakao), posiekana1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwenaturalny niesłodzony proszek kakaowy (np. Scharffen Berger)naturalny niesłodzony proszek kakaowy (np. Scharffen Berger)22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzulekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(pakowane) ciemnobrązowy cukier(pakowane) ciemnobrązowy cukier5larges1/4 szklanki plus 1 łyżka zimnej wody, podzielone1/4 szklanki plus 1 łyżka zimnej wody, podzielone3largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia142opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgewysokiej jakości czekolada mleczna (np. Lindt), posiekanawysokiej jakości czekolada mleczna (np. Lindt), posiekana1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestałe skracanie roślinne (najlepiej niewodnione), temperatura pokojowastałe skracanie roślinne (najlepiej niewodnione), temperatura pokojowa1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3941 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier podzielonycukier podzielony22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu(1/4 patyczka) niesolone masło, pokrojone w kostkę 1/2 cala, temperatura pokojowa(1/4 patyczka) niesolone masło, pokrojone w kostkę 1/2 cala, temperatura pokojowa1fasola waniliowa, podzielona wzdłużfasola waniliowa, podzielona wzdłuż11 łyżka suszonego oreganonestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąskinestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąski791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia3
Magazyn