Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym

Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym
Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 494 kalorie. Ten przepis służy 16. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz naturalny proszek kakaowy, proszek do pieczenia, stałe skracanie warzyw i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym, Mila-Wysokie Ciasto Czekoladowe, oraz Mile High Cheesecake Layered Chocolate Cake.

Instrukcje

1
Masło trzy cakepany o średnicy 8 cali z 1,5-calowymi bokami. Linia DNA każdej patelni z pergaminem okrągłym; pergaminem maślanym. Garnki pyłu z mąką; nadmiar tapout.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Trzepaczka 11/4 szklanki gorącej wody, cocoapowder, i śmietana w średnim bowluntil gładkie; odstawić, aż mieszanina jest chłodna, 20 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 163°. przesiać kolejne 4 składniki do innej średniej miski. Za pomocą electricmixer, beat masło i skracanie w largebowl aż dobrze wymieszane i gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Posiekanych Daktyli (okołoSzklanki Posiekanych Daktyli (około
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Dodawać cukry; ubijać, aż będą lekkie i puszyste, około 5 minut.
5
Dodawać jajka po 1 na raz, ubijająctil dobrze wymieszane po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
6
Mixin vanilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
7
Dodać mieszankę mąki w 3 dodatkach, następnie mieszankę kakaową w 2 dodatkach,rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki i mieszając tylko do momentu włączenia. Dziel batondługie przygotowane patelnie (około 23/4 szklanek ciasta dla każdego) i gładkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
8
Piec ciasta, aż tester włożony docentrum wychodzi czysty, 50 do 55 minut.Fajne ciasta w patelniach na stojakach 20 minut.Uruchom nóż wokół boków ciasta poluzować.Odwróć ciasta na stojaki i schłodzić completely.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód. Owinąć w plastik i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1
Połącz białka i 1/3 szklanki cukru w dużej misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczką;zeskrobać w nasionach z fasoli wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Połączyć pozostałe 1 1/3 szklanki cukru I1 / 3 szklanki wody w średnim rondlu. Wymieszaj ciepło overmedium, aż cukier się rozpuści. Przymocuj termometr do boku patelni, upewniając się, że żarówka termometru jest zanurzona wrupie. Zwiększyć ciepło; gotować, aż temperaturaregisters 238 ° F do 240°f (Soft-ball etapie), około 5 minut. Natychmiast wyjąć syrupod ciepła (zużyć w ciągu 2 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
W międzyczasie, beat mieszaniny białka jajkobieg średni, aż bardzo miękkie piki tworzą (mieszanina będzie lekko nieprzezroczysty).
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
4
Zwiększ prędkość miksera do wysokiej i powolnejpour gorący syrop w dół miski, aby uzyskać białą mieszankę w powolnym, stałym strumieniu;ubijaj, aż beza utworzy sztywne szczyty. Coolmeringue w misce do letniej (natychmiastowy odczyt termometru zarejestruje 100 ° F), około 30 minut. Nie bij.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Zacznij ponownie bić bezę na średniej prędkości miksera stojącego. Stopniowo dodawać butter, 2 do 3 łyżki na raz, bijąctrwale aż do wchłonięcia przed dodaniem następnej porcji. Kontynuuj ubijanie, aż krem maślany będzie gładki. (Jeśli krem maślany wygląda na złamany lub zsiadły, umieścić miskę miksera z masłem maślanym na średnim ogniu na palniku kuchennym ichisk z dużą trzepaczką przez 5 do 10 sekund lekko ogrzać mieszaninę, a następnie wyjąć z ogrzania i energicznie ubijać lub dołączyć bowlto Stand mikser i ponownie ubić mieszankę na średniej prędkości. Powtórzyć rozgrzewanie i beatingbuttercream mieszaniny tyle razy, ile potrzeba, aż krem masło jest gładka i nolonger zsiadłe.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Za pomocą ząbkowanego noża pokrój każde ciasto wpół poziomo, tworząc 6 warstw ciasta. Jeśli nie jest to konieczne, przyciąć wszelkie wypukłe wierzchołki ciasta, aby utworzyć nawet warstwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
7
Miejsce 1 ciasto layeron półmisek. Upuść 3/4 szklanki maślanej śmietany na wierzchu warstwy ciasta, a następnie rozprowadź równomiernie na brzegach za pomocą przesuniętej szpatułki.Wierzch drugą warstwą ciasta, następnie rozłóż 3 / 4cup maślany. Powtórz z 3 warstwami ciasta, rozprowadź po 3/4 szklanki śmietany maślanej i lekko dociśnij, aby się przylgnąć.Na wierzchu 6. warstwą ciasta (nie rozlewać buttercream nad górną warstwą ciasta). Chill cakeat co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
1
Połącz obiechokolaty w średniej misce. Śmietanę i syrop do gotowania na wolnym ogniu w ciężkim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wlać gorącą mieszaninę kremu na czekoladę; pozostawić 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
3
Ubijaj mieszankę czekolady, roztopioną i gładką.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Dodać masło; ubijać do rozpuszczenia. Schłodzić glazury, aż lekkosickened i glazury kapie gęsto posypane powoli z łyżką, 30 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
5
Łyżka glazury wokół górnej krawędzi byteaspoonfuls ciasto, odstęp kapie do 2 inchesapart i pozwalając glazury kapać powoli downsides ciasta. Łyżka Pozostałe glazury overtop centrum ciasta i gładkie z offsetspatula, pokrywając góry całkowicie. Chill cakeuntil zestawy glazury, co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Namiot z foiland przechowywać schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
6
Niech ciasto stać w pokojutemperatura 1 godzinę przed podaniem.

Składniki

6311 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweCukierki kukurydziane, dodatkowe precle i owalne ciasteczka czekoladowe z kremem (w całości i pokruszone)Cukierki kukurydziane, dodatkowe precle i owalne ciasteczka czekoladowe z kremem (w całości i pokruszone)2Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogroch fioletowygroch fioletowy1421 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.słodko-gorzka czekolada (54% do 60% kakao), posiekanasłodko-gorzka czekolada (54% do 60% kakao), posiekana1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwenaturalny niesłodzony proszek kakaowy (np. Scharffen Berger)naturalny niesłodzony proszek kakaowy (np. Scharffen Berger)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calalekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(pakowane) ciemnobrązowy cukier(pakowane) ciemnobrązowy cukier5largesOpcjonalnie lody waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczuOpcjonalnie lody waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczu3largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia1421 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.wysokiej jakości czekolada mleczna (np. Lindt), posiekanawysokiej jakości czekolada mleczna (np. Lindt), posiekana1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestałe skracanie roślinne (najlepiej niewodnione), temperatura pokojowastałe skracanie roślinne (najlepiej niewodnione), temperatura pokojowa1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3941 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier podzielonycukier podzielony23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala(1/4 patyczka) niesolone masło, pokrojone w kostkę 1/2 cala, temperatura pokojowa(1/4 patyczka) niesolone masło, pokrojone w kostkę 1/2 cala, temperatura pokojowa1fasola waniliowa, podzielona wzdłużfasola waniliowa, podzielona wzdłuż12 łyżeczki czosnku w proszku(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia3
Magazyn