Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym

Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 63g tłuszczu, oraz w sumie 1000 kalorii. Ten przepis służy 16. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pod ręką cukier, syrop kukurydziany, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mila-Wysokie Ciasto Czekoladowe, Mila-High White Chocolate Koliber Cake, oraz Mile High Cheesecake Layered Chocolate Cake dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło trzy patelnie o średnicy 8 cali z wysokimi bokami o wysokości 1,5 cala. Dno każdej patelni z okrągłym papierem pergaminowym; pergamin z masłem. Kurz patelnie z mąką; dotknij nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Trzepaczka 11/4 szklanki gorącej wody, kakao w proszku, i śmietana w średniej misce, aż będzie gładka; odstawić, aż mieszanina ostygnie, 20 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 163°. przesiać następne 4 składniki do innej średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło i skrócenie w dużej misce, aż dobrze wymieszane i gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub RodzynekFiliżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub Rodzynek
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Dodać oba cukry; ubijać do lekkiego i puszystego, około 5 minut.
5
Dodawać jajka po 1 na raz, ubijając aż do dobrze wymieszanego po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
6
Wymieszać z wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
7
Dodać mieszankę mąki w 3 dodatkach na przemian z mieszanką kakao w 2 dodatkach, zaczynając i kończąc mieszanką mąki i ubijając tylko do momentu włączenia. Podzielić ciasto między przygotowane patelnie (około 23/4 szklanki ciasto dla każdej) i gładkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
8
Piec ciasta, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, 50 do 55 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojakach 20 minut. Uruchom nóż wokół boków ciasta poluzować. Odwróć ciasta na stojaki i całkowicie ostudź. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
1
Połącz białka i 1/3 szklanki cukru w dużej misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczką; zeskrobać nasiona z fasoli wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Połączyć pozostałe 1 1/3 szklanki cukru i 1/3 szklanki wody w średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Przymocuj termometr candy do boku patelni, upewniając się, że żarówka termometru jest zanurzona w syropie. Zwiększ ciepło; gotuj, aż temperatura zarejestruje się 114° do240 (etap miękkiej piłki), około 5 minut. Natychmiast wyjąć Syrop z ognia (zużyć w ciągu 2 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
W międzyczasie, beat mieszaniny białka jaja na średniej prędkości, aż bardzo miękkie piki tworzą (mieszanina będzie lekko nieprzezroczysty).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
4
Zwiększ prędkość miksera do wysokiej i powoli wlej gorący syrop po stronie miski do mieszaniny białek w powolnym stałym strumieniu; ubijaj, aż beza utworzy sztywne szczyty. Chłodna beza w misce do letniej (natychmiastowy termometr odczytu zarejestruje 38°), około 30 minut. Nie bij.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Zacznij ponownie bić bezę na średniej prędkości miksera stojącego. Stopniowo dodawać masło, 2 do 3 łyżki na raz, ubijając stale aż do wchłonięcia przed dodaniem następnego dodatku. Kontynuuj ubijanie, aż krem z masła będzie gładki. (Jeśli buttercream wygląda złamane lub zsiadłe, umieścić miskę miksera z buttercream na średnim ogniu na palniku kuchennym i ubijać dużą trzepaczką przez 5 do 10 sekund, aby lekko ogrzać mieszaninę, a następnie wyjąć z ognia i energicznie ubijać lub dołączyć miskę do stand miksera i ponownie ubić mieszaninę na średniej prędkości. Powtórz rozgrzewanie i ubijanie mieszanki maślanej tyle razy, ile potrzeba, aż maślana będzie gładka i nie będzie już zsiadła.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Za pomocą ząbkowanego noża przeciąć każde ciasto na pół poziomo, tworząc 6 warstw ciasta. Jeśli to konieczne, przyciąć wszelkie kopulaste wierzchołki ciast, aby utworzyć równe warstwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
7
Na talerz ułożyć 1 warstwę ciasta. Upuść 3/4 szklanki masła przez łyżki stołowe na wierzchu warstwy ciasta, a następnie rozprowadź równomiernie na brzegach za pomocą przesuniętej szpatułki. Wierzch drugą warstwą ciasta, następnie rozłóż 3/4 szklanki maślanego kremu. Powtórz z 3 warstwami ciasta, rozprowadzając 3/4 szklanki śmietany na każdej i lekko naciskając, aby się przylgnąć. Na wierzchu 6. warstwą ciasta (nie smarować kremem na wierzchu ciasta). Ciasto schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
1
Połącz obie czekoladki w średniej misce. Przynieś śmietanę i syrop kukurydziany, aby gotować na wolnym ogniu w ciężkim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wlać gorącą śmietanę na czekoladę; odstawić 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
3
Miksturę czekoladową ubić do rozpuszczenia i wygładzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Dodać masło; ubijać do rozpuszczenia. Schłodzić glazurę, aż lekko zgęstnieje i glazura kapie gęsto, gdy wlewa się powoli z łyżki, 30 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Łyżka glazury wokół górnej krawędzi ciasta przez łyżeczki do herbaty, odstęp kapie do 2 cali od siebie i pozwalając glazury kapać powoli po bokach ciasta. Łyżka pozostała glazura nad górnym środkiem ciasta i wygładzić szpatułką offsetową, całkowicie pokrywając górę. Schłodzić ciasto, aż do zestawów glazury, co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Namiot z folią i przechowywać schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6
Odstawić ciasto w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed podaniem.

Składniki

6311 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweŚliwki duszone lub inne owoceŚliwki duszone lub inne owoce2Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogroch fioletowygroch fioletowy142opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesłodko-gorzka czekolada (54% do 60% kakao), posiekanasłodko-gorzka czekolada (54% do 60% kakao), posiekana454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge(4 paluszki) masło niesolone, pokrojone w kostkę, temperatura pokojowa(4 paluszki) masło niesolone, pokrojone w kostkę, temperatura pokojowa1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwenaturalny niesłodzony proszek kakaowy (np. Scharffen Berger)naturalny niesłodzony proszek kakaowy (np. Scharffen Berger)22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzulekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(pakowane) ciemnobrązowy cukier(pakowane) ciemnobrązowy cukier5larges1/4 szklanki plus 1 łyżka zimnej wody, podzielone1/4 szklanki plus 1 łyżka zimnej wody, podzielone3largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia16krewetki i żyłkiTermometr do natychmiastowego odczytuTermometr do natychmiastowego odczytu16krewetki i żyłkiTermometr CandyTermometr Candy142opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgewysokiej jakości czekolada mleczna (np. Lindt), posiekanawysokiej jakości czekolada mleczna (np. Lindt), posiekana1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestałe skracanie roślinne (najlepiej niewodnione), temperatura pokojowastałe skracanie roślinne (najlepiej niewodnione), temperatura pokojowa1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej3941 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier podzielonycukier podzielony1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1 1/2 patyczka) niesolone masło, temperatura pokojowa(1 1/2 patyczka) niesolone masło, temperatura pokojowa22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu(1/4 patyczka) niesolone masło, pokrojone w kostkę 1/2 cala, temperatura pokojowa(1/4 patyczka) niesolone masło, pokrojone w kostkę 1/2 cala, temperatura pokojowa1fasola waniliowa, podzielona wzdłużfasola waniliowa, podzielona wzdłuż11 łyżka suszonego oreganonestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąskinestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąski791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorąca wodagorąca woda16krewetki i żyłkiSzpatułka offsetowaSzpatułka offsetowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia5
Magazyn