Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym

Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 63g tłuszczu, oraz w sumie 1000 kalorii. Ten przepis służy 16. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pod ręką cukier, syrop kukurydziany, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mila-Wysokie Ciasto Czekoladowe, Mila-High White Chocolate Koliber Cake, oraz Mile High Cheesecake Layered Chocolate Cake dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło trzy patelnie o średnicy 8 cali z wysokimi bokami o wysokości 1,5 cala. Dno każdej patelni z okrągłym papierem pergaminowym; pergamin z masłem. Kurz patelnie z mąką; dotknij nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Trzepaczka 11/4 szklanki gorącej wody, kakao w proszku, i śmietana w średniej misce, aż będzie gładka; odstawić, aż mieszanina ostygnie, 20 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 163°. przesiać następne 4 składniki do innej średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło i skrócenie w dużej misce, aż dobrze wymieszane i gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciepłe Puree Ziemniaczane (110° Do 115°, Przygotowane Bez Mleka I Masła)Ciepłe Puree Ziemniaczane (110° Do 115°, Przygotowane Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Dodać oba cukry; ubijać do lekkiego i puszystego, około 5 minut.
5
Dodawać jajka po 1 na raz, ubijając aż do dobrze wymieszanego po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
6
Wymieszać z wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
7
Dodać mieszankę mąki w 3 dodatkach na przemian z mieszanką kakao w 2 dodatkach, zaczynając i kończąc mieszanką mąki i ubijając tylko do momentu włączenia. Podzielić ciasto między przygotowane patelnie (około 23/4 szklanki ciasto dla każdej) i gładkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
8
Piec ciasta, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, 50 do 55 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojakach 20 minut. Uruchom nóż wokół boków ciasta poluzować. Odwróć ciasta na stojaki i całkowicie ostudź. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1
Połącz białka i 1/3 szklanki cukru w dużej misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczką; zeskrobać nasiona z fasoli wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Połączyć pozostałe 1 1/3 szklanki cukru i 1/3 szklanki wody w średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Przymocuj termometr candy do boku patelni, upewniając się, że żarówka termometru jest zanurzona w syropie. Zwiększ ciepło; gotuj, aż temperatura zarejestruje się 114° do240 (etap miękkiej piłki), około 5 minut. Natychmiast wyjąć Syrop z ognia (zużyć w ciągu 2 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
W międzyczasie, beat mieszaniny białka jaja na średniej prędkości, aż bardzo miękkie piki tworzą (mieszanina będzie lekko nieprzezroczysty).
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
4
Zwiększ prędkość miksera do wysokiej i powoli wlej gorący syrop po stronie miski do mieszaniny białek w powolnym stałym strumieniu; ubijaj, aż beza utworzy sztywne szczyty. Chłodna beza w misce do letniej (natychmiastowy termometr odczytu zarejestruje 38°), około 30 minut. Nie bij.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Zacznij ponownie bić bezę na średniej prędkości miksera stojącego. Stopniowo dodawać masło, 2 do 3 łyżki na raz, ubijając stale aż do wchłonięcia przed dodaniem następnego dodatku. Kontynuuj ubijanie, aż krem z masła będzie gładki. (Jeśli buttercream wygląda złamane lub zsiadłe, umieścić miskę miksera z buttercream na średnim ogniu na palniku kuchennym i ubijać dużą trzepaczką przez 5 do 10 sekund, aby lekko ogrzać mieszaninę, a następnie wyjąć z ognia i energicznie ubijać lub dołączyć miskę do stand miksera i ponownie ubić mieszaninę na średniej prędkości. Powtórz rozgrzewanie i ubijanie mieszanki maślanej tyle razy, ile potrzeba, aż maślana będzie gładka i nie będzie już zsiadła.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Za pomocą ząbkowanego noża przeciąć każde ciasto na pół poziomo, tworząc 6 warstw ciasta. Jeśli to konieczne, przyciąć wszelkie kopulaste wierzchołki ciast, aby utworzyć równe warstwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
7
Na talerz ułożyć 1 warstwę ciasta. Upuść 3/4 szklanki masła przez łyżki stołowe na wierzchu warstwy ciasta, a następnie rozprowadź równomiernie na brzegach za pomocą przesuniętej szpatułki. Wierzch drugą warstwą ciasta, następnie rozłóż 3/4 szklanki maślanego kremu. Powtórz z 3 warstwami ciasta, rozprowadzając 3/4 szklanki śmietany na każdej i lekko naciskając, aby się przylgnąć. Na wierzchu 6. warstwą ciasta (nie smarować kremem na wierzchu ciasta). Ciasto schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
1
Połącz obie czekoladki w średniej misce. Przynieś śmietanę i syrop kukurydziany, aby gotować na wolnym ogniu w ciężkim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Wlać gorącą śmietanę na czekoladę; odstawić 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
3
Miksturę czekoladową ubić do rozpuszczenia i wygładzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
4
Dodać masło; ubijać do rozpuszczenia. Schłodzić glazurę, aż lekko zgęstnieje i glazura kapie gęsto, gdy wlewa się powoli z łyżki, 30 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
5
Łyżka glazury wokół górnej krawędzi ciasta przez łyżeczki do herbaty, odstęp kapie do 2 cali od siebie i pozwalając glazury kapać powoli po bokach ciasta. Łyżka pozostała glazura nad górnym środkiem ciasta i wygładzić szpatułką offsetową, całkowicie pokrywając górę. Schłodzić ciasto, aż do zestawów glazury, co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Namiot z folią i przechowywać schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
6
Odstawić ciasto w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed podaniem.

Składniki

6311 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 duża paczka chipsów tortilla o smaku limonki1 duża paczka chipsów tortilla o smaku limonki2warzywo (np. szpinak)2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych142papryka habanerosłodko-gorzka czekolada (54% do 60% kakao), posiekanasłodko-gorzka czekolada (54% do 60% kakao), posiekana454papryka habanero(4 paluszki) masło niesolone, pokrojone w kostkę, temperatura pokojowa(4 paluszki) masło niesolone, pokrojone w kostkę, temperatura pokojowa1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwenaturalny niesłodzony proszek kakaowy (np. Scharffen Berger)naturalny niesłodzony proszek kakaowy (np. Scharffen Berger)2Spód: okruszki z herbatników grahamlekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(pakowane) ciemnobrązowy cukier(pakowane) ciemnobrązowy cukier5largesOpcjonalnie lody waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczuOpcjonalnie lody waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczu3larges(częściowo & )(częściowo & )2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia16trochę posiekanej cukiniiTermometr do natychmiastowego odczytuTermometr do natychmiastowego odczytu16trochę posiekanej cukiniiTermometr CandyTermometr Candy142papryka habanerowysokiej jakości czekolada mleczna (np. Lindt), posiekanawysokiej jakości czekolada mleczna (np. Lindt), posiekana1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestałe skracanie roślinne (najlepiej niewodnione), temperatura pokojowastałe skracanie roślinne (najlepiej niewodnione), temperatura pokojowa1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu3941 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier podzielonycukier podzielony1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1 1/2 patyczka) niesolone masło, temperatura pokojowa(1 1/2 patyczka) niesolone masło, temperatura pokojowa2Spód: okruszki z herbatników graham(1/4 patyczka) niesolone masło, pokrojone w kostkę 1/2 cala, temperatura pokojowa(1/4 patyczka) niesolone masło, pokrojone w kostkę 1/2 cala, temperatura pokojowa1fasola waniliowa, podzielona wzdłużfasola waniliowa, podzielona wzdłuż1porcja startego parmezanu(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorąca wodagorąca woda16trochę posiekanej cukiniiSzpatułka offsetowaSzpatułka offsetowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia5
Magazyn