Ciasto Czekoladowe Z Kremem Cappuccino
Need a deser bezglutenowy? Ciasto czekoladowe z kremem Cappuccino może być super przepis do wypróbowania. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 387 kalorii, 6G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, jajka, instant espresso w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 42 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowo-Miętowa Bułka Z Lodami, Ciasto Czekoladowe Oreo Ice Cream Roll, oraz Rolada Z Ciasta Czekoladowego Wypełniona Kremem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spryskaj galaretkę 15-na 10 1/2 cala sprayem do gotowania i linią folią. Spryskaj folię sprayem do gotowania. Wyłóż folię papierem woskowym i natrzyj papier woskowy zmiękczonym masłem — możesz użyć sprayu, ale ja użyłam masła do papieru woskowego layer.In rondel ustawiony na małym ogniu, roztopić czekoladę z 1/4 szklanki wody, mieszając, aż będzie gładka.
Ostudzić przez około 10 minut.Tymczasem w dużej misce z mikserem elektrycznym ubijaj żółtka z 1/3 szklanki cukru przez 5 minut, lub do momentu, gdy mieszanina będzie gęsta i blada, a wstążki utworzą się, gdy uniesiemy ubijaki. Ubić w soli, wanilii i roztopić chocolate.In inną miskę do mieszania, ubić białka z czystymi ubijakami, aż będą spienione.
Dodać krem z kamienia nazębnego i ubijać, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodawać stopniowo pozostałą 1/3 szklanki cukru i ubijać, aż szczyty zaczną trzymać sztywne szczyty - nie przegotuj. Złożyć białka do mieszaniny czekolady w czterech częściach.
Wlać ciasto na patelnię i równomiernie rozprowadzić.
Piec na środkowej półce przez 12 do 15 minut, lub do momentu, gdy jest dmuchany i po prostu ustawić.
Niech ciasto ostygnie całkowicie na patelni na stojaku. Lekko zatonie, gdy się ochłodzi.Nadzienie: gdy ciasto jest chłodne, przygotuj nadzienie. W schłodzonej misce wymieszaj śmietanę, proszek espresso i cynamon i ubijaj mieszaninę, aż utrzyma się miękki szczyt.
Dodajemy cukier cukierniczy i ubijamy, aż mieszanina utrzyma sztywne szczyty.Odkurzanie Ciasta
Mieszanka: w małej misce wymieszać kakao w proszku i cukier cukierniczy i przesiać około połowy mieszaniny równomiernie na ostudzonym cieście. Przykryj ciasto arkuszem papieru woskowego, a następnie odwróć na blachę do pieczenia, aby leżało na papierze woskowym. Ostrożnie odkleić folię i oryginalny papier woskowy i ułożyć nadzienie wzdłuż środka, pozostawiając 1-calową krawędź na każdym końcu. Zaczynając od krótkiej strony, zwiń ciasto w stylu galaretki, lekko podnosząc papier woskowy, aby pomóc w ułożeniu ciasta w rolkę. Lekko pęknie, ale to jest w porządku. Wrzucamy woskowany papier do góry i wokół rolki i schładzamy ciasto przez co najmniej 1 godzinę i do 2 godzin. W tym momencie, myślę, że można go również zamrozić. Kiedyś to przetestuję.
Przenieś ciasto na talerz, usuń papier woskowy i przyciąć końce na przekątnej. Pozostałą mieszaninę pyłu z ciasta przesiać na wierzch.Zrób ganache.
Umieść krem w małej filiżance i kuchence mikrofalowej na 30 sekund.
Dodać czekoladę i wymieszać, aż będzie gładka.
Niech trochę ostygnie — będzie gęstnieć w miarę stygnięcia. Włóż go do dekoracyjnej torby lub torby do zamrażarki, odetnij końcówkę i wyciśnij dekoracyjnie nad kłodą. zsunie się z cukru, ale jeśli pozwolisz mu zagęścić, powinieneś być w stanie nakłonić go do przyklejenia. W razie potrzeby udekoruj słodzoną śmietaną.