Ciasto Czekoladowe Wiatraczek

Ciasto Czekoladowe Wiatraczek
Czekoladowe ciasto Wiatraczek może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, jajka, skracanie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 25%. Spróbuj Ciasto Wiatraczkowe I Śmietana, Berry Pinwheel Cake, oraz Ciasteczka Czekoladowo-Orzechowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Linia dwie 9-calowe patelnie z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Cut 9 calowe koła, więc dna będzie gładka. Preferowane są Patelnie Springform.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
3
Roztopić 2 kwadraty czekolady w rondlu na małym ogniu. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
W średniej misce przesiać mąkę tortową, 1 1/2 szklanki cukru, proszek do pieczenia, 1 łyżeczkę soli i sodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka TortowaMąka Tortowa
CukierCukier
SólSól
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
W dużej misce, z mikserem elektrycznym, wymieszać 1/2 szklanki skracania, 1 1/4 szklanki mleka odparowanego i 1 łyżeczka wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko OdparowaneMleko Odparowane
SkracanieSkracanie
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
6
Dodać mieszankę mąki i ubić mikserem 2 minuty przy średniej prędkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Dodaj 2 jajka i wymieszaj, aż jajka się zmiksują.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
8
Dodaj roztopione 2 kwadraty czekolady (wsypać podczas mieszania). Pokonaj 1 minutę ze średnią prędkością. Podzielić ciasto na dwie 9 calowe patelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
9
Roztopić pozostałe 2 kwadraty niesłodzonej czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzona Czekolada Do PieczeniaNiesłodzona Czekolada Do Pieczenia
10
Mżawka roztopioną czekoladę w kształcie pierścienia na ciasto, około 1 do 2 cali od krawędzi. Używając noża do masła lub cienkiej szpatułki, obracaj czekoladę w wzór wiatraczka dużym ruchem okrężnym. Nie obracaj się zbytnio, ponieważ chcesz, aby kawałki pozostały. Naciśnij nóż lub szpatułkę aż do dna patelni podczas wirowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
11
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 30 do 35 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Całkowicie fajne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
12
Aby nadzienie: stopić 1 kwadrat czekolady. W dużej misce połączyć 2/3 szklanki skracania, 1/3 szklanki cukru, 1/4 szklanki mleka odparowanego 1/4 łyżeczki soli, 1 łyżeczka wanilii i wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko OdparowaneMleko Odparowane
SkracanieSkracanie
CzekoladaCzekolada
WaniliaWanilia
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
13
Dodaj roztopioną czekoladę i ubijaj na dużej prędkości przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
14
Używając długiego ząbkowanego noża, podziel każde schłodzone ciasto na 2 warstwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
15
Rozprowadź wypełnienie między warstwami. Użyj najładniejszej warstwy wiatraczka jako górnej warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn