Ciasto Czekoladowe Wiatraczek
Czekoladowe ciasto Wiatraczek może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, jajka, skracanie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 25%. Spróbuj Ciasto Wiatraczkowe I Śmietana, Berry Pinwheel Cake, oraz Ciasteczka Czekoladowo-Orzechowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Linia dwie 9-calowe patelnie z pergaminem.
Cut 9 calowe koła, więc dna będzie gładka. Preferowane są Patelnie Springform.
Roztopić 2 kwadraty czekolady w rondlu na małym ogniu. Odstawić.
W średniej misce przesiać mąkę tortową, 1 1/2 szklanki cukru, proszek do pieczenia, 1 łyżeczkę soli i sodę.
W dużej misce, z mikserem elektrycznym, wymieszać 1/2 szklanki skracania, 1 1/4 szklanki mleka odparowanego i 1 łyżeczka wanilii.
Dodać mieszankę mąki i ubić mikserem 2 minuty przy średniej prędkości.
Dodaj 2 jajka i wymieszaj, aż jajka się zmiksują.
Dodaj roztopione 2 kwadraty czekolady (wsypać podczas mieszania). Pokonaj 1 minutę ze średnią prędkością. Podzielić ciasto na dwie 9 calowe patelnie.
Roztopić pozostałe 2 kwadraty niesłodzonej czekolady.
Mżawka roztopioną czekoladę w kształcie pierścienia na ciasto, około 1 do 2 cali od krawędzi. Używając noża do masła lub cienkiej szpatułki, obracaj czekoladę w wzór wiatraczka dużym ruchem okrężnym. Nie obracaj się zbytnio, ponieważ chcesz, aby kawałki pozostały. Naciśnij nóż lub szpatułkę aż do dna patelni podczas wirowania.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 30 do 35 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Całkowicie fajne.
Aby nadzienie: stopić 1 kwadrat czekolady. W dużej misce połączyć 2/3 szklanki skracania, 1/3 szklanki cukru, 1/4 szklanki mleka odparowanego 1/4 łyżeczki soli, 1 łyżeczka wanilii i wody.
Dodaj roztopioną czekoladę i ubijaj na dużej prędkości przez 10 minut.
Używając długiego ząbkowanego noża, podziel każde schłodzone ciasto na 2 warstwy.
Rozprowadź wypełnienie między warstwami. Użyj najładniejszej warstwy wiatraczka jako górnej warstwy.