Ciasto Czekoladowe Pączki
Ciasto czekoladowe pączki to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 441 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 134 fanów. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, jajka, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasto Czekoladowe Pączki, Ciasto Czekoladowe Pączki, oraz Ciasto Czekoladowe Krówki Pączki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, ubić razem mąkę, kakao w proszku, sól, i proszek do pieczenia i odstawić. W mniejszej misce ubijaj jajka przez 1 minutę, aż zostaną rozjaśnione.
Dodać cukier, roztopione masło i maślankę i natychmiast ubijać przez dodatkową minutę.
Dodaj mokre składniki do suchego i wymieszaj z dużą gumową łopatką, aż się połączą. Nie przesadzaj.
Obficie mąkę powierzchnię roboczą i obrócić ciasto na nią. Zagnieść ciasto tak, aby połączyło się w jedną masę, a następnie pozostawić na 10 minut. Obficie mąkę wierzch ciasta (będzie lepki, nie bój się używać mąki) i naciśnij go płasko. Następnie użyj wałka do ciasta, aby ciasto miało nawet 1/2 cala grubości. Za pomocą frezów zanurzonych w mące, pokroić pączki i umieścić na mące.
Przygotuj zestaw oleju do smażenia i glazury.
Umieść duży, ciężki garnek na kuchence i pozostaw termometr w środku.
Wlać olej i ustawić garnek na średnim ogniu. Celem jest uzyskanie oleju do osiągnięcia 191° i ważne jest, aby obserwować garnek przez cały czas, aby utrzymać tę temperaturę (i dla bezpieczeństwa). Ustaw stojak chłodzący pokryty papierowymi ręcznikami obok pieca i przygotuj szczypce, pająki, pałeczki lub sitka (cokolwiek wolisz, aby obrócić pączki i usunąć je z gorącego oleju). Na innym palniku rozgrzej mleko w małym rondlu ustawionym na małym ogniu, aż mleko zacznie parować.
Wyjąć z ognia i dodać cukier cukierniczy, szczyptę soli i wanilii i ubijać, aż będą gładkie.
Wlać glazurę do miski i ustawić miskę na małym rondlu z wodą i odstawić.
Gdy olej osiągnie 191°, zacząć dodawać pączki, jeden na raz, aż nie są trzy w garnku. Ciasto pączki opadają na dno oleju, a następnie gotować przez chwilę przed powstaniem. Gdy pączek wypłynie na powierzchnię, smażymy go jeszcze przez około 2 minuty, a następnie obracamy i smażymy przez dodatkowe 2 minuty z drugiej strony.
Umieścić pączki na przygotowanym regale chłodzącym. Break jeden otwarty, aby upewnić się, że jest gotowane, a jeśli potrzebny jest dodatkowy czas, dodać pączki z powrotem do oleju, aby zakończyć i dodać trochę więcej czasu gotowania dla reszty. Resztę usmażyć w podobny sposób i pozostawić do ostygnięcia.
Umieść garnek z wodą z misą z glazury ustawioną na nim na małym ogniu i wymieszaj, aby przywrócić go do lepkiej cieczy.
Wyjmij z ognia i użyj palców, aby ostrożnie zanurzyć każdy z pączków w glazurze.
Umieść przeszklone pączki na czystym regale chłodzącym do wyschnięcia. Glazura stanie się bardziej przezroczysta, gdy wyschnie. Aby uzyskać najlepszy smak, podawaj natychmiast.