Ciasto Czekoladowe Kruche
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj czekoladowego ciasta kruchego. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 603 kalorie, 2G białka, oraz 53g tłuszczu każdy. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jeśli masz kromki z mlecznej czekolady, masło, Ciasteczka maślane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Ciasto Czekoladowe Kruche, Ciasto Bananowo-Czekoladowe Kruche Ciasto Lodowe, oraz Paleo Chocolate Chunk Shortbread Cookies [z domowymi kawałkami czekolady słodzonej miodem] dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż każdą komorę 6-formowej mini patelni do serników (lub patelni do muffinek jumbo) z plastikową folią.
Wlać wodę na głębokość 1 cala do dna podwójnego kotła na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu; umieść czekoladę i kolejne 2 składniki w górnej części podwójnego kotła nad gotującą się wodą. Gotować, mieszając od czasu do czasu, 5 do 6 minut lub aż czekolada się rozpuści.
Ubić śmietaną i burbonem.
Zdjąć z ognia. Delikatnie wymieszać ciasteczka w mieszaninę czekoladową i wlać do przygotowanej patelni (około 3/4 szklanki w każdej formie). Schłodzić 2 do 24 godzin lub do zestawu.
Wyjąć ciastka z patelni do stojaka z drutu w pergaminu wyłożonym galaretką; wyrzucić plastikową folię. Powoli wlać ciepły łatwy Ganache na ciasta, rozprzestrzeniając się na krawędzie i po bokach. Schłodzić 1 godzinę przed podaniem.
Uwaga: testowaliśmy z ciasteczkami LU Le Petit Beurre. Resztki ganache przechowuj w lodówce. Podgrzać w kuchence mikrofalowej; mżawka nad lodami lub ulubionym ciastem funtowym.