Ciasto czekoladowe Elizabeth David
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta czekoladowego Elizabeth David. Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis służy 6 i kosztuje $1.1 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 400 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, espresso, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Elizabeth 's Extreme Chocolate lover' s Cake, Elizabeth 's Extreme Chocolate lover' s Cake, oraz Tort Królowej Elżbiety dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło i mąka 8-calowa okrągła patelnia do ciasta.
W dużej żaroodpornej misce ustawionej na patelni z gotującą się wodą, połącz czekoladę z masłem, espresso i rumem i mieszaj, aż stopi się i będzie gładka.
Wyjąć miskę z ognia i wymieszać z cukrem i zmielonymi migdałami.
Niech mieszanina czekolady ostygnie lekko, a następnie ubić żółtka, 1 na raz.
W czystej misce ze stali nierdzewnej ubić białka na sztywne szczyty. Wymieszać 1/3 ubitych białek do mieszaniny czekolady, następnie złożyć pozostałe białka do całkowitego włączenia.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec przez 45 minut, lub aż wykałaczka włożona w środek ciasta wyjdzie czysta.
Niech ciasto ostygnie całkowicie na stojaku przed odwróceniem go na talerz.